Cum se vopsesc natural ouăle de Paște. 10 rețete simplu de urmat

Dată publicare: 29-04-2021 14:54
Dată actualizare: 29-04-2021 15:01


Cum se vopsesc natural ouăle de Paște. 10 rețete simplu de urmat

Deşi nu sunt la fel de aspectuoase precum ouăle colorate cu vopsea specială, multe persoane aleg să vopsească natural ouăle de Paște pentru a renunţa complet la chimicale.

A vopsi ouăle în mod natural necesită uneori o muncă laborioasă. Cu toate acestea, vopsirea ouălor de Paşte poate fi o activitate amuzantă şi creativă în acelaşi timp. Florile presate sau frunzele pot folosi la decorare.

10 rețete pentru vopsitul simplu și natural al ouălor de Paște

 

Trebuie totuși menționat că nu toate metodele naturale de vopsire sunt eficiente în aceeaşi măsură.

Ouă vopsite natural cu suc de sfeclă

 

În loc să fierbeţi ouăle în sucul de sfeclă, le puteţi lăsa peste noapte. Atenţie, însă, fierbeţi bine ouăle înainte de a le scufunda în sucul de sfeclă, pentru că acesta penetrează coaja şi vă puteţi trezi cu oul colorat şi pe interior.

Ouă vopsite natural cu spanac sau iarbă

 

Spanacul nu este eficient dacă este folosit proaspăt. Culoarea obţinută poate fi un gri spălăcit, în locul verdelui aşteptat. Cu puţin noroc însă, zeama de spanac fiert sau de iarbă fiartă poate colora ouăle de Paşte într-un verde crud deosebit.

Ouă vopsite natural cu şofran de India

 

Acest condiment dă o culoare galbenă ouălor de Paşte, dar necesită mai mult timp pentru ca vopseaua să prindă. Pentru a obține soluția de vopsire, adăugați câteva vârfuri de cuţit de şofran într-un borcan cu apă de la robinet.

Ouă vopsite natural cu varză

 

Varza roşie va colora ouăle de Paşte în albastru, deşi culoarea vopselei în sine este purpurie. Aceasta vopsea are nevoie de mai mult timp pentru a da culoare oului. Pentru un albastru închis, ouăle trebuie lăsate în vopsea peste noapte. Puneți o jumătate de varză roșie și patru căni de apă la fiert timp de 30 de minute.

Ouă vopsite natural cu afine

 

Aceasta este cea mai simplă metodă de vopsire pentru obţinerea unor ouă de un mov intens. Prin zdrobirea afinelor de coaja oului se vor obţine mai multe pete de culoare. Amestecați o jumătate de pungă de afine congelate cu patru căni de apă și fierbeți 30 de minute.

Ouă vopsite natural cu coajă de ceapă

 

Cojile de ceapă galbenă, pe cât sunt de fragile, pe atât sunt de eficiente în obţinerea ouălor de un portocaliu deschis. Ouăle se pot fierbe împreună cu vopseaua, dar acest lucru nu e neapărat necesar. Cojile de la 6-8 cepe galbene se fierb timp de 30 de minute cu 4 căni de apă.

Ouă vopsite natural cu suc de grapefruit roşu

 

O altă vopsea naturală perfectă pentru a vopsi ouăle de Paşte este sucul de grapefruit roşu. Ouăle se fierb în suc de grapefruit timp de 45 de minute pentru a căpăta o culoare lavandă pastel. Adăugarea oţetului va accelera vopsirea şi culoarea se va păstra mai bine.

Ouă vopsite natural cu ceai sau cafea

 

Cu cât cafeaua sau ceaiul sunt mai colorate, cu atât culoarea ouălor vopsite de Paşte va fi mai intensă. Lăsaţi pur şi simplu ouăle în cafea sau ceai peste noapte, pentru a obţine o culoare maro deschis. Ceaiurile cu diverse arome pot da culori diferite.

Ouă vopsite natural cu paprika

 

Cu trei linguri de paprika sau mai mult, fierte timp de 30 de minute, se pot obţine ouă de un frumos roşu-cărămiziu.

Ouă vopsite natural cu vin roşu

 

Diluat sau folosit ca atare, vinul roşu poate fi extrem de eficient în obţinerea unor ouă de culoare violet-închis.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO