Metoda inedită prin care copiii sunt îndemnați să petreacă mai mult timp în aer liber
Trăim vremuri în care copiii petrec tot mai mult timp în faţa calculatorului și cu greu se dau scoși din casă pentru a se bucura de natură.
Dar, în unele şcoli din Australia, profesorii au găsit soluţia. O zi pe săptămână în care cei mici au programate activităţi în aer liber.
Cel puţin una dintre acestea le-ar putea da dureri de cap părinţilor: joacă la goapa cu noroi. Sub supravegherea profesorilor, evident.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
În această școală generală din sudul Australiei, o zi pe săptămână este dedicată activităţilor în aer liber. Şi, aşa cum se poate observa în imagini, nu este vorba despre fotbal sau alte sporturi. Copiii se joacă într-o groapă plină cu... noroi.
Leearna Downham, educatoare: "Joacă în noroi sau joacă în ţărână e ceva natural, e ceva înnăscut pentru copiii noştri. E vorba de rezolvarea unor probleme, înseamnă să facă supoziţii şi, dacă stai la distanţă şi-i observi, vei vedea că învaţă foarte multe lucruri."
Chiar profesorii sunt cei care îi ajută pe elevi să-şi pregătească groapa cu pământ, peste care toarnă apă, apoi îi încurajează să țopăie şi să se rostogolească în mocirlă. Scopul final este să-i facă pe cei mici să îndrăgească mai mult ieşirile în natură.
Dr Janet Dyment, expert în educație: "Tot mai mulţi copii petrec tot mai mult timp în casă şi consecinţele sunt cu adevărat îngrijorătoare. Cred că beneficiile de a-i scoate pe cei tineri afară, dovezi clare din întreaga lume ale beneficiilor jocurilor în aer liber şi ale educaţiei în mijlocul naturii."
Puștii se distrează de minune, iar specialiştii australieni care au iniţiat programul spun că şi dascălii au de câştigat - observă mai uşor abilitaţi ale elevilor pe care le-ar fi trecut cu vederea în clasă. Singurii nemulţumiţi ar putea fi părinţii care îşi văd odraslele murdare din cap până în picioare.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!