Intervenția lui Trump pentru un rapper arestat în Suedia. Ce i-a cerut premierului

Dată publicare: 21-07-2019 07:59
Dată actualizare: 21-07-2019 10:33


Donald Trump s-a oferit să garanteze personal pentru rapperul american A$AP Rocky, arestat în Suedia.

Preşedintele l-a sunat pe premierul suedez şi l-a asigurat că artistul nu va încerca să fugă din ţară.

Răspunsul oficialului suedez a fost unul simplu - că nu poate şi nu vrea să intervină, iar justiţia din Suedia este independentă.

La începutul lunii iulie, A$AP Rocky a fost arestat în Suedia după ce a fost implicat într-un scandal violent. În ultimele zile, tot mai multe vedete din Statele Unite, printre care Justin Bieber, i-au cerut preşedintelui Trump să intervină şi să îl aducă acasă pe rapperul american.

Donald Trump, preşedintele SUA: "A$AP Rocky este într-o situaţie în Suedia. Suedia e o ţară măreaţă. Cei care o conduc sunt prieteni de-ai mei şi o să-i sun, o să stăm de vorbă cu ei. Deja am început şi mulţi, mulţi membri ai comunităţii afro-americane m-au sunat, prieteni de-ai mei, şi m-au întrebat dacă pot să ajut."

Într-o postare pe Twitter, preşedintele a dezvăluit ce măsuri a luat în acest caz. L-a sunat pe premierul suedez, l-a asigurat că rapperul nu prezintă risc de evadare şi s-a oferit să garanteze personal pentru eliberarea lui pe cauţiune.

Oficialul suedez i-a răspuns însă lui Trump că nu poate şi nici nu vrea să intervină în favoarea artistului. Şi că justiţia suedeză este independentă.

Nu este pentru prima oară când Donald Trump arată că are priorităţi controversate. În urmă cu două zile, întrebat ce părere are despre interzicerea paielor din plastic de unică folosinţă, preşedintele american a declarat.

Donald Trump, preşedintele SUA: "Cred că avem probleme mai mari decât paiele din plastic. Ai un pai de dimensiuni mici. Dar ce se întâmplă cu farfuriile, cu pungile şi cu toate celelalte lucruri mult mai mari şi care sunt făcute din acelaşi material?"

Presa de peste Ocean a remarcat că declaraţia şefului de la Casa Alba este cât se poate de rezonabilă. Între timp, pe site-ul de campanie al lui Trump au apărut la vânzare paie din plastic inscripţionate cu numele acestuia.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO