Descoperirea poliției într-o mașină cu număr de Spania, oprită în Tg. Mureș

Dată publicare: 21-07-2019 07:20
Dată actualizare: 21-07-2019 07:48


Șoferi care au consumat substanțe interzise, băuturi alcoolice ori care aveau documentele expirate. Este ceea ce au găsit polițiștii din Mureș și Ilfov, care au făcut sâmbătă noapte controale în trafic.

Iar un tânăr, pasager într-o mașină, a ajuns în arest după ce asupra lui au fost descoperite droguri. Pentru a percheziționa autoturismul, a fost nevoie și de intervenția jandarmilor.

În maşina înmatriculată în Spania, oprită de poliţişti pe o stradă din Târgu Mureş, se aflau patru tineri. Aparatul drugtest a arătat că şoferul consumase droguri. Apoi, unul dintre pasageri a recunoscut că are asupra lui substanţe interzise.

"După ochi, e între 0.3 - 0.5 (n.r. grame). Două ţigări aici."

Pentru că indivizii au devenit recalcitranţi, agenţii au cerut ajutorul jandarmilor şi au percheziţionat autoturismul, unde au găsit mai multe pachete suspecte şi parfumuri.

Tânăr: "Iarbă, un pic de iarbă, ce să fie? Nu-i mare lucru, suntem tineri."

Şofer: "Mergeam să facem o ţigară, ca băieţii. Nu e maşina mea.
Reporter: Ştiai că sunt droguri?
Şofer: Ştiam că sunt parfumuri. Poate ştiam."

Conducătorul auto a fost transportat la spital pentru a i se recolta probe biologice, iar unul dintre amicii săi a ajuns în arestul poliţiei.

Traşi la răspundere şi amendaţi au fost şi şoferii cu documente expirate, dar şi cei care nu le aveau asupra lor.

Şofer:"Mi-au rămas actele acasă în cealaltă haină. Am fost la biserică şi mi-au rămas alte haine. Astea sunt haine de biserică."

Iar un biciclist care s-a aventurat pe două roţi deşi era băut s-a ales cu o amendă de opt sute de lei.

Poliţist: "0.14 miligrame de alcool pur în aerul expirat."

Controale au fost azi-noapte şi în oraşul Bragadiru din Ilfov, fiind aplicate 158 de sancţiuni. 15 permise de conducere au fost reţinute, din care şapte pentru consum de alcool.

Poliţist: " Aţi consumat alcool?
Şofer: Am consumat două beri.
Poliţist: O să vă facem o testare, să vedem rezultatul, da?"

Din cauza câtorva beri consumate înainte de a se urca la volan, un şofer a rămas pieton pentru 90 de zile. În plus, este şi bun de plată pentru că a condus maşina deşi era sub influenţa băuturilor alcoolice.

Polițist: "O să vi se reţină permisul pentru trei luni de zile şi o să aveţi o amendă contravenţionala, da?"

Reporter: ”Cât alcool aţi consumat?
Şofer: Două beri la 33.
Reporter: Şi de ce v-aţi urcat la volan?
Şofer: Că stau aproape şi... Asta-i viaţa, n-ai ce... Nu mă aşteptam şi nu mă gândeam că sunt, da..."

Aflat în drum spre o nuntă, un bărbat a trecut cu bine peste proba cu aparatul etilotest. În cazul lui, alta a fost problema.

Polițist: "Pentru lipsa documentelor veţi fi sancţionat cu 6 puncte de amendă în cuantumul de 435 de lei."

Zeci de şoferi au fost verificaţi  de poliţiştii din Ilfov. În special în zonele cu risc crescut de producere a accidentelor rutiere sau în zonele de interes operativ. ”Prin aceste acţiuni, dorim să conştientizăm participanţii la trafic cu privire la pericolele generate prin consumul de alcool şi substanţe psihoactive”, au explicat polițiștii.  Oamenii legii vor organiza astfel de controale şi în următoarele zile.


VIDEO PROTVPLUS.RO