Festival dedicat dronelor la Târgu Mureș. Cel mai tânăr participant are 11 ani

21-07-2019 08:10


Dronele au fost în centrul atenției, sâmbătă, la un festival dedicat acestor aparate, organizat pe aerodromul din Târgu Mureș.

Zeci de dispozitive de toate mărimile au fost înălțate de piloți veniți din toată țara, dornici să își arate măiestria în a controla de la distanță "jucăriile" pentru oameni mari și mici.

Mai multe imagini găsiți în galeria foto

Vedeta festivalului a fost o dronă care cântăreşte 15 kilograme, folosită pentru filmări şi măsurători speciale. Proprietarul a investit în această pasiune costisitoare zeci de mii de euro.

Reporter: "Cat de mult poate să urce? "
Reman Tibor, proprietar drona: "Cu permisiuni speciale se pot urca la 4-500 de metri."

Câţiva spectatori au avut ocazia să şi testeze dispozitivele.

Spectator: "E foarte interesant, ar trebui să fie mai des, că le place copiilor, poate o să fie şi ei pasionaţi de aşa ceva."

Spectator: "Decât să stea cu nasul în calculator sau tableta, mai degrabă să ai asemenea distracţie."

Şi salvatorii folosesc astfel de aparate. Serviciul Salvamont Mureş are un asemenea dispozitiv de aproape un an.

Vargancsik Almos, reprezentant salvamont "Se poate pune pe piciorul dronei, în poziţia asta poate să pornească, asta numai dacă e foarte necesar şi trebuie şi defibrilator."

Vargancsik Almos, reprezentant salvamont : "Folosim pentru căutarea persoanelor pierdute pe munte. Folosim că ne uităm pe camera e mai simplu şi e mai uşor. Plus dacă uităm ceva pe maşină, pune colegul pe dronă."

Au stârnit interes şi peste o sută de avione de mici dimensiuni, mânuite de la distanţă.

Pilot: "Este electric, fabricat în Statele Unite, un model care face acrobaţie extremă. După ce înveţi, nu e greu de pilotat, dar pentru manevre trebuie antrenament. "

În cadrul festivalului a fost pusă în discuţie şi legislaţia privind aceste aparate.

Csegzi Sandor, organizator: "Avem de trei-patru luni lege europeană şi legea românească trebuie adaptată la aceste cerinţe."

La ediţia din acest an, cel mai tânăr pilot care şi-a demonstrat măiestria în a manevra o dronă a fost un băiat de 11 ani.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO