Fenomen inedit, surprins cu drona. Cu ce a fost acoperit un oraș european

Ultima actualizare: 12-12-2019 09:55

Mai multe cartiere din capitala Poloniei, Varşovia, au fost acoperite de o pătură groasă de abur.

Totul a pornit de la o conductă de apă caldă care s-a spart şi a transformat străzile în băi cu bur. Traficul rutier a fost dat peste cap pentru câteva ore.

Prin spărtura din conductă au ieşit tone de apă fiartă, care, în contact cu aerul rece din Varşovia, s-au transformat în abur. Dimensiunea dezastrului a fost vizibilă mai clar din filmările cu drona, mai ales că de la sol nu se vedea mare lucru. Autorităţile au dat asigurări că, în afara lipsei vizibilităţii, nu există alte pericole.

Kamil Dabrowa, reprezentant al Primăriei: "Aburul în sine nu este periculos pentru sănătatea locuitorilor din zonă. În ultimele ore, aburul a dispărut parţial, iar cel care a mai rămas nu deranjează activitatea normală a populaţiei. Reprezentanţii Primăriei şi ai Poliţiei sunt pe teren şi acţionează pentru dirijarea traficului."

Cu toate acestea, aproximativ 100 de persoane au necesitat îngrijiri medicale după ce au înhalat aburii.

Locuitor: "Totul a fost inundat, nu se putea vedea nimic. Aburul şi ceaţa au fost îngrozitoare, nu se vedea nimic, nici maşini, absolut nimic."

Reprezentanţii primăriei din Varşovia au precizat că reţeaua de încălzire a oraşului este administrată de o companie particulară.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO