Descoperirea uimitoare din Nil care rezolvă un mister vechi de 2500 de ani


Ultimul update: Joi 28 Martie 2019 14:20
Data publicarii: Miercuri 27 Martie 2019 14:24
Categorie: Stiri Diverse
epava navei terror

O ambarcațiune misterioasă, care a fost descrisă de istoricul grec Herodot în jurul anului 450 Î.C., după o călătorie în Egipt, a fost descoperită acum de arheologi.

Un vas scufundat acum 2500 de ani și descoperit în ”cimitirul corăbiilor din Nil” rezolvă un mister antic. Mai multe imagini în galeria foto a acestui articol!

Potrivit History, Herodot a scris despre această corabie că avea o singură cârmă, care trecea printr-o gaură din chila ambarcațiunii, catargul era din lemn de salcâm, iar velele din pânză de papirus.

O echipă de cercetători care a studiat ruinele antice scufundate ale portului Thonis-Heracleion, aflat pe coasta Alexandriei, în Egipt, au găsit acolo resturile a peste 70 de ambarcațiuni. Iar una dintre acestea, spun ei, este foarte bine conservată și se potrivește exact cu descrierile lui Herodot.

Pentru a fi deosebită de celelalte, arheologii au numit-o Corabia 17, iar aceasta are 28 de metri în lungime, iar scândurile sunt căptușite cu lemn de acacia.

Herodot a spus despre bărci că aveau niște coaste lungi în interior. Nimeni nu știa ce sunt cu adevărat. Această structură nu a fost văzută arheologic niciodată până acum. Acum noi am găsit această formă de construcție pe această corabie specială, care este exact ce spunea Herodot” - a declarat Damian Robinson, directorul Centrului Oxford pentru Arheologie Maritimă pentru The Guardian.

Înainte ca orașul Alexandria să fie construit î 331 Î.C., Thonis-Heracleion a fost unul dintre cele mai mari orașe-port ale lumii, unde veneau toate corăbiile din Egipt spre Grecia. Orașul a fost construit în jurul unei temple masiv al zeului Amun-Gereb și semăna cu Veneția, datorită rețelelor de canale pe care le avea. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Descoperirea uimitoare din Nil care rezolvă un mister vechi de 2500 de ani
  • /

Sursa: History.com

VIDEO PROTVPLUS.RO