”Dacă îmi fuge servitorul?” Mesajul controversat al unei tinere despre angajații filipinezi

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
instagram

O tânără make-up artist de origine kuweitiană, a fost aspru criticată după ce a postat un filmuleț în care critică noile legi care oferă mai multe drepturi pentru angajații filipinezi în țara sa.

Sondos Alqattan este foarte populară pe Instagram, unde are 2,3 milioane de fani. Ea a publicat un mesaj video în care se arată revoltată pentru că ”servitorii” vor avea o zi liberă în fiecare săptămână și vor avea voie să își păstreze pașapoartele.

”Cum poți avea un servitor acasă care își ține pașaportul cu el? Ce e și mai rău este că ei au o zi pe săptămână liberă. Dacă vor fugi și vor merge înapoi în țara lor natală, cine mă va despăgubi? Sincer, nu sunt de acord cu această lege. Nu mai vreau o menajeră de origine filipineză”, s-a plâns Sondos Algattan, conform Daily Mail.

Imaginile filmate în timp ce aceasta se afla într-o masină de lux au atras comentarii critice de la internauți din Orientul Mijlociu și Filipine.

Potrivit Daily Mail, în urma reacției make-up artistului, criticii cer ca sponsorii lui Algattan să renunțe la contractele cu aceasta.

Reprezentanții ,,Migrate International”, un grup de susținere pentru lucrătorii filipinezi din străinătate, au declarat că vedeta a vorbit asemenea unui ,,deținător de sclavi”, potrivit the Guardian.

Reformele au fost introduse în mai pentru a proteja drepturile angajaților filipinezi în Kuweit, care se află între Irak și Arabia Saudită. Acordul a fost urmat de luni întregi de relații încordate între cele două țări pe motivul tratamentului angajaților străini.

În februarie, Filipine a emis o interdicție temporară pentru muncitorii care doreau să călătorească în Kuweit, după ce o filipineză a fost găsită mutilată într-un congelator dintr-un apartament abandonat.

În Kuweit, care are o populație de 4 milioane de oameni, lucrează aproximativ 660.000 de cetățeni de origine filipineză.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO