Cum să depozitezi corect pâinea timp de șapte zile, ca să nu mucegăiască. Trucul unui brutar
Pâinea este unul dintre cele mai comune produse alimentare pe care le găsești în orice casă, dar să cumperi o pâine nou-nouță și să constați că s-a mucegăit după doar câteva zile poate fi frustrant.
Cu toate acestea, potrivit unui expert în alimentație, pâinea mucegăită ar putea fi, de fapt, rezultatul unor metode de depozitare necorespunzătoare, iar dacă procedați corect, puteți prelungi durata de depozitare cu până la șapte zile, potrivit Mirror.
Cât de mult te gândești unde și cum să îți depozitezi pâinea?
Maurizio Leo, brutar, a afirmat că mulți oameni cred că cel mai bun loc pentru a depozita pâinea este în frigider, deoarece multe alte alimente sunt depozitate acolo pentru a le păstra proaspete cât mai mult timp. Dar punerea pâinii în frigider reprezintă un dezastru și nu ar trebui să faceți asta niciodată.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Expertul, care este, de asemenea, fondatorul The Perfect Loaf, a explicat: „Acest lucru este foarte important, nu depozitați pâinea în frigider. Ar putea părea contraintuitiv, deoarece frigiderul este văzut ca un conservator de alimente, dar plasarea (pâinii) în frigider va face ca aceasta să se învechească mai repede decât dacă este păstrată la temperatura camerei”.
În schimb, Maurizio a recomandat utilizarea „metodei sale preferate” de a păstra pâinea proaspătă, care constă în învelirea acesteia în folie alimentară cu ceară de albine, cunoscută și ca „Bee's Wrap”. Mulți brutari folosesc această metodă, deoarece păstrează pâinea moale, dar „nu foarte moale”.
„Pur și simplu puneți pâinea în folie și acoperiți-o bine. Învelișul căptușit cu ceară de albine v-a lua perfect forma pâinii”, a spus brutarul.
Pe măsură ce pâinea îmbătrânește, începe să piardă din umiditate și astfel devine veche. Cu toate acestea, păstrarea ei într-un recipient etanș poate duce la creșterea bacteriilor pe pâine, ceea ce o face să mucegăiască.
Învelișul din ceară de albine ajută la protejarea pâinii, menținând-o în același timp suficient de aerisită încât să nu rețină umezeala înăuntru, păstrând-o astfel fără mucegai pentru mai mult timp.
Cu toate acestea, dacă preferați să nu cheltuiți bani pe acest produs, puteți folosi metode de depozitare mai simple pe care probabil le aveți deja în bucătărie.
„Pungile simple de hârtie și prosoapele de bucătărie funcționează, de asemenea, foarte bine pentru a împiedica uscarea excesivă a pâinii”, a mai spus specialistul.
O pungă de plastic poate fi, de asemenea, folosită dacă chiar nu aveți altceva la îndemână. Odată ce pâinea a fost împachetată, ar trebui să o depozitați într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina soarelui, cum ar fi o cutie de pâine.