Cum ar fi arătat în realitate cele mai cunoscute personalități din toate timpurile | FOTO

tepes
Instagram/@royalty_now_

Portretele personalităților care au trăit acum mai multe secole sunt cunoscute de lumea întreagă, însă cu ajutorul tehnologiei putem vedea cum ar fi arătat, de fapt, în viața reală.

Becca, un graphic designer care deține Royalty Now Studios, a combinat pasiunea pentru artă, istorie și design cu photoshopul ca să modernizeze portretele a peste 100 de persoanlități.

Alexandru cel Mare

Alexandru al III-lea al Macedoniei s-a născut în Pella, capitala antică a Macedoniei, în iulie 356 î. Hr. El a murit în Babilon, din cauza unei febre, în 323 î.Hr.

El și-a condus armata prin teritoriile persane din Asia Mică, Siria și Egipt, revendicând pământul în timp ce le parcurgea. Cea mai importantă victorie a sa a fost Bătălia din Gaugamela, acum nordul Irakului, în 331 î.Hr. Se spune că în timpul călătoriilor sale prin aceste teritorii persane nu a suferit nicio înfrângere, de aici provenind și numele de Alexandru cel Mare.

Citește și
A plecat să lupte în Ucraina pentru a evita urmărirea penală și a murit. Este unul dintre cei mai tineri soldați căzuți în război

Regina Victoria

Regina Victoria a condus Marea Britanie timp de aproape 64 de ani. A fost al doilea cel mai longeviv monarh după Regina Elisabeta a II-a, care a murit anul trecut.

Ea s-a născut la Palatul Kensington pe 24 mai 1819. Fiind fiica Ducelui de Kent Edward, al patrulea fiu al lui George al III-lea, Victoria ar fi trebuit să fie doar o prințesă. Însă, pentru că tatăl ei a murit la scurt timp după nașterea sa, iar cei trei unchi ai ei nu aveau fii legitimi care să poată urca pe tron, Victoria a ajuns să fie unul dintre cei mai emblematici monarhi ai țării. Ea a fost încoronată când avea 18 ani.

William Shakespeare

William Shakespeare a fost un poet și actor britanic, fiind considerat și cel mai mare dramaturg din toate timpurile.

El a produs 39 de piese de teatru, 154 de sonete și trei poeme. Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numără Romeo și Julieta, Hamlet și Othello.

El s-a născut în aprilie 1564 și a murit în 1616. S-a căsătorit cu Anne Hathaway la vârsta de 18 ani și au avut împreună trei copii.

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci este cunoscut mai ales pentru operele sale de artă, însă acesta avea mai multe talente. Era sculptor, arhitect, muzician, matematician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor.

Mona Lisa este cea mai cunoscută operă a sa, iar Cina cea de Taină este pictura care a fost reprodusă de cele mai multe ori.

Vlad Țepeș

Vlad Țepeș a fost domnitorul Valahiei între 1448 și 1477, atunci când a și murit. El l-a inspirat pe autorul irlandez Bram Stoker să scrie nuvela Dracula în 1897.

În 1462, acesta ar fi tras în țeapă peste 20.000 de persoane la Târgoviște pentru a îndepărta forțele otomane, de aici și porecla de Vlad Țepeș.

Marc Aureliu

Marc Aureliu a fost unul dintre conducătorii Imperiului Roman, din 161 până în 180. El este cunoscut ca fiind un împărat cu autoritate, umanitate și competență. Moartea sa a marcat începutul sfârșitului Imperiului Roman de Apus.

Fata cu cercel de perlă

Fata cu cercel de perlă este o pictură în ulei realizată de artistul danez Johannes Vermeer. El a realizat opera în jurul anului 1665.

Maria Antoaneta

Maria Antoaneta a fost ultima regină a Franței, fiind cea care a contribuit la tulburările ce au dus la începutul Revoluției Franceză și la răsturnarea monargiei, în august 1792.

Ea s-a născut în 1755, iar la vârsta de 14 ani s-a căsătorit cu regele Louis al XVI-lea.

Thomas Jefferson

Thomas Jefferson s-a născut pe 13 aprilie 1743, în Virginia. De-a lungul vieții, el a fost diplomat, avocat, arhitect, filosof, și cel mai important - al treilea președinte al Statelor Unite ale Americii.

În timpul mandatului său, din 1801 până în 1809, el a stabilizat economia SUA și a învins pirații din Africa de Nord. Este cunoscut și pentru faptul că a dublat dimensiunea SUA prin achiziția Louisianei.

Napoleon

Napoleon Bonaparte a fost un eroul al Revoluției Franceze și împărat al Franței de două ori.

S-a născut în 1769 în Corsica. El a urcat rapid în rândurile militare în timpul Revoluției Franceze și este cunoscut ca fiind un bun strateg.

El s-a încoronat ca împărat al Franței în 1804, la cinci ani după ce a organizat o lovitură de stat și s-a proclamat Prim Consul.

Napoleon a abdicat în 1814, la doi ani după ce a eșuat cu o invazie a Rusiei.

Împărăteasa Josephine

Împărăteasa Josephine a fost prima soție a lui Napoleon, cei doi căsătorindu-se în 1796. Ea era mai mare decât soțul ei cu șase ani, ceea ce putea provoca un scandal în acele vremuri, ea fiind cea care trebuia să aducă pe lume un moștenitor.

De asemenea, era văduvă și avusese mai multe aventuri cu numeroși bărbați până când a devenit amanta lui Napoleon.

Căsnicia lor a durat mai puțin de un deceniu, fiind anulată de Papă din cauză că împărăteasa nu a putut da naștere unui moștenitor.

Caterina de Aragon

Caterina de Aragon a fost regina Angliei din 1509 până în 1533, fiind prima soție a regelui Henry al VIII-lea. Inițial, ea a fost căsătorită cu fratele acestuia, Arthur, doar că cel din urmă a murit la cinci luni de la nuntă.

Ea nu a reușit să nască un băiat care să îl urmeze pe tatăl său la tron, așa că s-a ajuns și în acest caz la un divorț.

Articol recomandat de sport.ro
Sociologul Gelu Duminică, după gestul lui Gigi Becali față de Adrian Șut: "Lipsă totală de umanitate cu numele Domnului pe buze"
Sociologul Gelu Duminică, după gestul lui Gigi Becali față de Adrian Șut: "Lipsă totală de umanitate cu numele Domnului pe buze"
Citește și...
Surpriză de proporții. Cât a ajuns să valoreze o bancnotă emisă pentru eclipsa totală de soare din 1999
Surpriză de proporții. Cât a ajuns să valoreze o bancnotă emisă pentru eclipsa totală de soare din 1999

Deși se credea că, peste ani, bancnotele emise pentru eclipsa totală de soare din 1999 vor fi vândute cu sume uriașe, 25 de ani mai târziu vedem contrariul.

Pumpkin spice latte - Secrete pentru a pregăti cafea cu dovleac la tine acasă
Pumpkin spice latte - Secrete pentru a pregăti cafea cu dovleac la tine acasă

Pumpkin spice latte este o băutură foarte populară, mai ales în apropierea Halloween-ului. Află cum se pregătește cafeaua cu dovleac acasă.    

Clienții care voiau o livrare „specială” cereau ”pizza numărul 40”. Ce se întâmpla de fapt într-un restaurant
Clienții care voiau o livrare „specială” cereau ”pizza numărul 40”. Ce se întâmpla de fapt într-un restaurant

Poliția germană a descoperit o operațiune de trafic de droguri în Düsseldorf ce avea loc într-o pizzerie.

Recomandări
Fiica lui Ioan Crișan și doi complici, reținuți pentru asasinarea omului de afaceri. „L-au detonat de la distanţă”
Fiica lui Ioan Crișan și doi complici, reținuți pentru asasinarea omului de afaceri. „L-au detonat de la distanţă”

Fiica omului de afaceri arădean Ioan Crişan, ucis cu peste trei ani în urmă după ce maşina în care se afla a sărit în aer, şi doi complici au fost reţinuţi pentru omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materialelor explozive.  

PNL acuză PSD de „blat” cu AUR ca Simion să ajungă în turul II. Scenariul în care România ar avea 30% din Parlament pro-rus
PNL acuză PSD de „blat” cu AUR ca Simion să ajungă în turul II. Scenariul în care România ar avea 30% din Parlament pro-rus

PNL îi acuză pe social-democrați de înțelegeri ascunse cu AUR. Liderul PNL Iași susține că, de la centru, conducerea PSD le-a cerut șefilor de organizații din țară să-i determine pe unii membri de partid să-l voteze pe George Simion.  

Câte ținte aeriene s-au văzut pe radarele Armatei Române, înainte ca MApN-ul să ridice în aer două F-16
Câte ținte aeriene s-au văzut pe radarele Armatei Române, înainte ca MApN-ul să ridice în aer două F-16

Ministerul Apărării Naţionale a venit miercuri seara cu precizări în urma mesajului RO-ALERT transmis pentru locuitorii din nord-estul judeţului Tulcea în contextul războiului din Ucraina.