Cum ar fi arătat în realitate cele mai cunoscute personalități din toate timpurile | FOTO

tepes
Instagram/@royalty_now_

Portretele personalităților care au trăit acum mai multe secole sunt cunoscute de lumea întreagă, însă cu ajutorul tehnologiei putem vedea cum ar fi arătat, de fapt, în viața reală.

Becca, un graphic designer care deține Royalty Now Studios, a combinat pasiunea pentru artă, istorie și design cu photoshopul ca să modernizeze portretele a peste 100 de persoanlități.

Alexandru cel Mare

Alexandru al III-lea al Macedoniei s-a născut în Pella, capitala antică a Macedoniei, în iulie 356 î. Hr. El a murit în Babilon, din cauza unei febre, în 323 î.Hr.

El și-a condus armata prin teritoriile persane din Asia Mică, Siria și Egipt, revendicând pământul în timp ce le parcurgea. Cea mai importantă victorie a sa a fost Bătălia din Gaugamela, acum nordul Irakului, în 331 î.Hr. Se spune că în timpul călătoriilor sale prin aceste teritorii persane nu a suferit nicio înfrângere, de aici provenind și numele de Alexandru cel Mare.

Citește și
Xi Jinping a făcut cea mai mare restructurare a armatei chineze din ultimul deceniu. Strategia din spatele deciziei sale

Regina Victoria

Regina Victoria a condus Marea Britanie timp de aproape 64 de ani. A fost al doilea cel mai longeviv monarh după Regina Elisabeta a II-a, care a murit anul trecut.

Ea s-a născut la Palatul Kensington pe 24 mai 1819. Fiind fiica Ducelui de Kent Edward, al patrulea fiu al lui George al III-lea, Victoria ar fi trebuit să fie doar o prințesă. Însă, pentru că tatăl ei a murit la scurt timp după nașterea sa, iar cei trei unchi ai ei nu aveau fii legitimi care să poată urca pe tron, Victoria a ajuns să fie unul dintre cei mai emblematici monarhi ai țării. Ea a fost încoronată când avea 18 ani.

William Shakespeare

William Shakespeare a fost un poet și actor britanic, fiind considerat și cel mai mare dramaturg din toate timpurile.

El a produs 39 de piese de teatru, 154 de sonete și trei poeme. Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numără Romeo și Julieta, Hamlet și Othello.

El s-a născut în aprilie 1564 și a murit în 1616. S-a căsătorit cu Anne Hathaway la vârsta de 18 ani și au avut împreună trei copii.

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci este cunoscut mai ales pentru operele sale de artă, însă acesta avea mai multe talente. Era sculptor, arhitect, muzician, matematician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor.

Mona Lisa este cea mai cunoscută operă a sa, iar Cina cea de Taină este pictura care a fost reprodusă de cele mai multe ori.

Vlad Țepeș

Vlad Țepeș a fost domnitorul Valahiei între 1448 și 1477, atunci când a și murit. El l-a inspirat pe autorul irlandez Bram Stoker să scrie nuvela Dracula în 1897.

În 1462, acesta ar fi tras în țeapă peste 20.000 de persoane la Târgoviște pentru a îndepărta forțele otomane, de aici și porecla de Vlad Țepeș.

Marc Aureliu

Marc Aureliu a fost unul dintre conducătorii Imperiului Roman, din 161 până în 180. El este cunoscut ca fiind un împărat cu autoritate, umanitate și competență. Moartea sa a marcat începutul sfârșitului Imperiului Roman de Apus.

Fata cu cercel de perlă

Fata cu cercel de perlă este o pictură în ulei realizată de artistul danez Johannes Vermeer. El a realizat opera în jurul anului 1665.

Maria Antoaneta

Maria Antoaneta a fost ultima regină a Franței, fiind cea care a contribuit la tulburările ce au dus la începutul Revoluției Franceză și la răsturnarea monargiei, în august 1792.

Ea s-a născut în 1755, iar la vârsta de 14 ani s-a căsătorit cu regele Louis al XVI-lea.

Thomas Jefferson

Thomas Jefferson s-a născut pe 13 aprilie 1743, în Virginia. De-a lungul vieții, el a fost diplomat, avocat, arhitect, filosof, și cel mai important - al treilea președinte al Statelor Unite ale Americii.

În timpul mandatului său, din 1801 până în 1809, el a stabilizat economia SUA și a învins pirații din Africa de Nord. Este cunoscut și pentru faptul că a dublat dimensiunea SUA prin achiziția Louisianei.

Napoleon

Napoleon Bonaparte a fost un eroul al Revoluției Franceze și împărat al Franței de două ori.

S-a născut în 1769 în Corsica. El a urcat rapid în rândurile militare în timpul Revoluției Franceze și este cunoscut ca fiind un bun strateg.

El s-a încoronat ca împărat al Franței în 1804, la cinci ani după ce a organizat o lovitură de stat și s-a proclamat Prim Consul.

Napoleon a abdicat în 1814, la doi ani după ce a eșuat cu o invazie a Rusiei.

Împărăteasa Josephine

Împărăteasa Josephine a fost prima soție a lui Napoleon, cei doi căsătorindu-se în 1796. Ea era mai mare decât soțul ei cu șase ani, ceea ce putea provoca un scandal în acele vremuri, ea fiind cea care trebuia să aducă pe lume un moștenitor.

De asemenea, era văduvă și avusese mai multe aventuri cu numeroși bărbați până când a devenit amanta lui Napoleon.

Căsnicia lor a durat mai puțin de un deceniu, fiind anulată de Papă din cauză că împărăteasa nu a putut da naștere unui moștenitor.

Caterina de Aragon

Caterina de Aragon a fost regina Angliei din 1509 până în 1533, fiind prima soție a regelui Henry al VIII-lea. Inițial, ea a fost căsătorită cu fratele acestuia, Arthur, doar că cel din urmă a murit la cinci luni de la nuntă.

Ea nu a reușit să nască un băiat care să îl urmeze pe tatăl său la tron, așa că s-a ajuns și în acest caz la un divorț.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
FOTO A comis-o! Mihai Stoica, plin de sânge la sărbătoarea de titlu a FCSB-ului
Citește și...
Un bărbat căruia medicii i-au dat câteva luni de viață a mai trăit 30 de ani după diagnostic. S-a mutat într-o Zonă Albastră
Un bărbat căruia medicii i-au dat câteva luni de viață a mai trăit 30 de ani după diagnostic. S-a mutat într-o Zonă Albastră

Când Stamatis Moraitis avea 66 de ani, medicii i-au spus că mai are de trăit între șase și nouă luni. O decizie pe care a luat-o i-a schimbat viața.

Floriile 2024: Mesaje și urări pentru sărbătoriții din această zi
Floriile 2024: Mesaje și urări pentru sărbătoriții din această zi

Cu o săptămână înainte de Sărbătorile Pascale, în fiecare an, este sărbătorită Duminica Floriilor, marcând retrăirea momentului când Iisus Hristos a intrat în Cetatea Ierusalimului.

De ce se mănâncă pește de sărbătoarea Floriilor. Ce spune tradiția
De ce se mănâncă pește de sărbătoarea Floriilor. Ce spune tradiția

Cu o zi înainte de sărbătoarea Floriilor, piețele și păstrăvările au fost pline de oameni. Este a doua dezlegare la pește în postul Paștelui.  

Recomandări
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!
Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

Alianța NATO a încheiat un exerciţiu militar, "Brave Griffin", la frontiera dintre Polonia şi Lituania privind securizarea faimosului Coridor Suwalki.

Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE
Pacienții români, trimiși de la spitalele de stat la cele private. Cum se întâmplă, de fapt, în alte țări din UE

În multe state, medicii lucrează și la stat și la privat, iar interzicerea acestei practici ar goli spitalele publice. Doar că în alte țări, situația este bine reglementată și pacienții nu sunt forțați să meargă la privat.

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie
Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie

Ca să prindă viteză în cursa pentru primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să își depună candidatura.