Cum a salvat un pompier aflat în timpul liber o cabană cuprinsă de flăcări. VIDEO

Ultima actualizare: 03-08-2021 17:11
incendiu pompier concediu
ISU Crișana

Un pompier aflat în timpul este considerat erou, după ce a reușit să țină sub control un incendiu până la sosirea echipelor de intervenție.

Plutonierul adjunct Popa Andrei, din cadrul stației Ștei, este cel care a intervenit imediat după ce o cabană din zona Vârtop, din Munții Apuseni, a luat foc, botează Bihor Online. 

„O apelantă a numărului unic 112 a solicitat, azi, 3 august, în jurul orei 10.00, intervenția echipajelor specializate pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană situată în satul de vacanță Vârtop din Munții Apuseni, aceasta precizând că imobilul pe care îl deține, construit din lemn, pe două niveluri, este în totalitate inundat cu fum”, transmite maior Camelia Roșca, ISU Crișana.

Pompierul afat în concediu a fost anunțat de incendiu de un coleg care știa că se afla în zonă.

„Fără să stea pe gânduri, plt. adj. Popa Andrei, conducător autospeciale în cadrul Stației Ștei, s-a deplasat de urgență la fața locului, a pătruns în cabana inundată cu fum și a evacuat butelia, pentru a preveni producerea unei explozii, după care, cu stingătoarele pe care le-a adus și cu cele procurate de la proprietarul unei cabane învecinate (care l-a și ajutat ulterior la limitarea propagării incendiului), a intervenit asupra focarelor, ținând focul sub control până la sosirea colegilor de pe tura de serviciu”, a precizat maiorul.

Roșca a punctat că incendiul a fost stins în 10 minute. Pompierul Andrei Popa a fost felicitat pentru intervenția sa și pentru faptul că a reușit să evite o explozie, scotând butelia. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO