Concurs de ciorbă de pește la festivalul scrumbiei din Galați. Jurat a fost chiar Cătălin Scărlătescu
Peștele proaspăt și borșul de pește au fost vedete duminică, de Florii. Este a doua dezlegare la Pește din postul Paștelui așa că oamenii au putut să îl savureze, pe plită sau prăjit, asezonat cu mujdei sau în borș.
La Galați a avut loc festivalul scrumbiei.
Pe plită, cu sare și piper, mudjei și lămâie - așa arată cea mai bună rețetă de scrumbie, spun bucătarii. Pentru gustul de scrumbie proaspată, unii au venit chiar și de la București.
Reporter: Cum e scrumbia?
Bărbat: „Bună! E cum trebuie să fie!”
Bărbat: „Vreau să mă bucur de fiecare os învelit în carne. A fost atât de ieftină că vreau să savurez picătură cu picătură. Foarte bună! A meritat drumul de la București”.
Femeie: „Foarte bună! Mă bucur c-am venit în Galați. O să mai venim”.
Între timp a avut loc și concursul de ciorbă de pește - 5 echipe de bucătari s-au întrecut în rețele delicioase.
Bărbat: „Bun, bun. Bun borșul. E și acrișpr și dulce. De la pește. Foarte bun. Am luat campionul. E extraordinar! E perfect”.
În juriu s-a aflat și Chef Cătălin Scărlătescu, un fan al ciorbei de pește în stil lipovenesc. Pentru că nu a putut face o departajare între concurenți, juriul a decis ca toți să urce pe primul loc.
Cătălin Scărlătescu, jurat Masterchef: „Când sunt în deltă, în fiecare zi, dimineață la prânz și seara, ciorbă de pește. Ce am gustat este extraordinar. E ca și cum aș fi gătit eu cu Bontea și cu Dumitrescu, dacă ne-ați fi dat o ceapă, o roșie și-o bucată de pește o să iasă tot timpul altceva”.
Festivalul scrumbiei are loc în fiecare an la Galați, în weekendul de Florii.