"Comoară" veche de 500 de ani, descoperită intactă, în Marea Baltică. VIDEO


Ultimul update: Marti 23 Iulie 2019 14:51
Data publicarii: Marti 23 Iulie 2019 11:54
Categorie: Stiri Diverse
marea baltica

O epavă veche de cinci secole a fost descoperită intactă pe fundul Mării Baltice, de unde a fost și recuperată de o echipă de arheologi amrini din partea Universității Southampton.

 

Corabia arată “ca și când s-ar fi scufundat ieri”, au spus arheologii.

Experții au descoperit epava în apropierea coastei Suediei în timp ce scanau adâncurile Mării Baltice cu un sonar.

Corabia datează din secolul al XV-lea sau de la începutul secolului al XVI-lea și încă are atașați pilonii de susținere, și armele pivotante în poziția de tragere.

Cu toate astea, numele și originea vasului renascentist nu sunt încă cunoscute. Cercetătorii au botezat-o “Okant Skepp” (n.r. “vas necunoscut” în limba suedeză).

Arheologul Rodrigo Pacheco-Ruiz, a cărui carieră s-a bazat pe explorarea adâncurilor, susține că descoperirea ar putea data din perioada lui Cristofot Columb și Leonardo Da Vinci.

"Corabia este contemporană cu Cristofor Columb și Leonardo Da Vinci și prezintă un nivel remarcabil de conservare după ce a stat ascunsă 500 de ani de la fundul mării. E aproape ca și cum s-a scufundat ieri. Pe puntea principală se găsește un obiect incredibil de rar - barca folosită pentru îmbarcarea echipajului, sprijinită de catargul principal. Este o descoperire cu adevărat uimitoare.”

 

 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO