Cel mai bun mod de a economisi bani, în funcție de zodie

Cheltuitor
Shutterstock

Zodia dezvăluie multe despre gestionarea banilor. Capricornii serioși își țin finanțele sub control, în timp ce Peștii visători cheltuiesc mai mulți bani decât este necesar.  

Gemenilor nu le place deloc rutina și își doresc multă flexibilitate atunci când vine vorba de economisire. Nici Vărsătorilor nu le place să fie condiționați și preferă să folosească instrumente financiare inovatoare.

Berbec

Taur

Gemeni

Citește și
INVESTIGAȚIE. Ce au în comun Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan: primăriile pe care le conduc au semnat contracte de milioane de euro cu firme ai căror patroni au conexiuni cu oameni din serviciile secrete

Rac

Leu

Fecioară

Balanță

Scorpion

Săgetător

Capricorn

Vărsător

Pești

Cât de atent ești cu banii în funcție de zodie

Săgetătorii adoră să investească, mai ales că ei au întotdeauna o idee nouă de afacere. Cu toate acestea, ei au întotdeauna datorii, mai mici sau mai mari. Aceștia împărtășesc același optimism și generozitate cu zodia Leu. Ca și mărinimoșii Berbeci, Leii adoră să își invite prietenii la ei, cu excepția cazului în care au probleme financiare în acel moment.
Cu alte cuvinte, dacă un Leu nu face gesturi pentru prietenii și familia lui, o cină în oraș, cadouri sau altele, înseamnă că are probleme cu banii.

Balanțele sunt ezitante și iau adesea decizii cu ajutorul celorlalți, dar când au banii la comun cu partenerul, se pot confrunta cu provocări. Racii sunt opusul: sunt conduși instinctiv, iubesc securitatea și au mereu bani în contul de economii sau la saltea.

Stabili, Taurii se țin cu dinții de planul lor de economii chiar și în timpul unei recesiuni, iar Scorpionii, datorită acurateței lor, nu uită niciodată o factură. Zodia Fecioară este adesea strategică, organizată și cu picioarele pe pământ: lucrează activ pentru bunăstarea ei financiară.

Cel mai bun mod de a economisi bani, în funcție de zodie

Berbec

Berbecul este încrezător, hotărât și entuziast. Slăbiciunea lui este că poate fi foarte impulsiv. Când merge la mall, este în stare să se oprească la fiecare magazin pentru a cumpăra orice. O tehnică bună de economisire este provocarea în care îți propui o zi sau o săptămână în care să nu cheltui deloc bani. E greu, dar interesant de văzut dacă e posibil.

Este o provocare ce poate să te aducă la culmea disperării, dar o tactică bună este să îți lași portofelul acasă, cardul sau chiar telefonul, dacă folosești cardul virtual. Pleacă fără niciun ban. Asigură-te că ai o sticlă de apă și mâncare, totuși.

Taur

Ești practic, responsabil și tânjești după stabilitate, dar ești intransigent când vine vorba de lucrurile bune. Cu alte cuvinte, nu te gândești de două ori înainte de o risipă financiară. Trasarea unei foi de parcurs cu obiectele pe care vrei să le achiziționezi într-o lună este cea mai bună strategie.

Vrei un laptop nou, un telefon sau pur și simplu un obiect electrocasnic? Întocmește un plan de economisire în funcție de articol, astfel încât să ai o abordare mai precisă a cheltuielilor.

Vei avea un scop pentru care economisești bani și la final o satisfacție enormă când ți-ai cumpărat, cu efort, ce îți doreai.

Gemeni

Ești foarte adaptabil și înveți repede, dar ești și imprevizibil. Gemenii ar trebui să acorde prioritate economiilor pentru obiective mai mari, cum ar fi vacanțele sau chiar pensia.

Echilibrează această imprevizibilitate prin prioritizarea economiilor pentru obiective mai mari, cum ar fi acea vacanță la Paris sau o mașină. Contează să ai un plan pe câțiva ani, astfel încât să ai mereu în minte un obiectiv mai mare pentru care să vrei să economisești constant.

Rac

Fiind un semn loial, tenace și persuasiv, ai o bună cultură a economisirii. Poți consolida acest dar prin stabilirea unor obiective mai specifice, de exemplu, să elimini cheltuielile mici, cum ar fi cafeaua zilnică, bacșișurile și tentațiile dulci.

Dacă faci o socoteală, ai putea să vezi câți bani poți economisi și poți stabili pe ce să îi cheltui ulterior. De exemplu, un fond pentru un weekend de trei zile sau economii dedicate îngrijirii de sine, cum ar fi un masaj. Umple aceste conturi renunțând la micile răsfățuri, apoi permite-ți să le folosești când ai nevoie de ele.

Leu

Au tendința de a fi generoși și fermecători, ceea ce îi determină să își neglijeze economiile. Strategia pentru Leu este să reducă cheltuielile cu prietenii și să se gândească la modalități mai creative de a-i mulțumi pe cei din jur.

Da, vrei să-i cumperi partenerului tău un cadou extravagant anul acesta, dar gândește-te la alte lucruri mai ieftine pe care le-ar aprecia.

Organizează-i o cină surpriză acasă sau du-ți partenerul la o sesiune de tras cu pușca ori oferă-i un curs. Sunt opțiuni mult mai ieftine decât acel cadou pe care, la drept vorbind, nu ți-l permiți. În plus, cu un cadou mai ieftin, dar din inimă îți vei mulțimi partenerul fără să îți distrugi bugetul.

Fecioară

Ești prea critic cu tine însuți și cu ceilalți, ceea ce înseamnă că, atunci când vine vorba de obiceiurile de economisire, s-ar putea să faci la fel. Ar trebui să acorzi prioritate economisirii pe termen lung. De exemplu, abonamente anuale pot fi mai avantajoase decât cele lunare sau trimestriale.

De asemenea, poți să profiți de orice reducere posibilă, mai ales că nu e nicio rușine să obții un preț mai mic pentru un produs.

Balanță

Fiind o persoană sociabilă, nu îți place să fii singur. Este o abilitate care este grozavă pentru prietenii, dar proastă pentru finanțele tale.

O provocare bună este să îți faci un jurnal cu toate cheltuielile dintr-o lună. La final, vezi ce procentaj ai cheltuit pe mâncare, pe cafele, pe taxi-uri, pe mese în oraș și pe alte lucruri. Dacă unele cheltuieli sunt o parte semnificativă a bugetului, poate ar trebui să schimbi asta.

De exemplu, poți încerca să îți faci un abonament la metrou sau la alte mijloace de transport în comun, decât să îți dai 15% din venituri pe taxi-uri.

De asemenea, poate ar trebui să gătești mai des acasă și să lași cafelele la suprapreț pentru weekend.

Scorpion

Eterna ta neîncredere te face să fii reticent în a economisi pe termen lung. Strategia pe care această zodie ar trebui să o adopte este să își plaseze banii în fonduri de investiții pe termen lung, astfel încât să nu se poată atinge de banii pe care îi economisește.

Mai exact, poți contribui cu o sumă la un fond de pensii private, astfel încât atunci când vei împlini vârsta, să beneficiezi de un venit suplimentar față de pensia de stat. Este un sfat bun pentru oricine.

Săgetător

Visezi mult și ești impulsiv când vine vorba de cheltuieli, așa că modalitatea de a găsi un echilibru între aceste două concepte este să crești suma pe care o economisești cu gândul la beneficiile viitoare.

Economiile sunt esențiale pentru a nu fi nevoit să strângi cureaua mai târziu. O tactică ce te-ar putea ajuta este să îți construiești un fond de rezervă. Punerea deoparte a unei câtorva zeci/sute de lei în fiecare săptămână te va ajuta să ajungi la o sumă importantă, peste ani.

Capricorn

Această zodie are un talent înnăscut în gestionarea banilor. Ești responsabil și disciplinat, dar are și tendința de a se aștepta la ce este mai rău, ceea ce o poate determina să își strângă banii în loc să îi cheltuie.

O idee bună este să îți înființezi o cutie de economii pentru a-ți satisface micile plăceri, hobby-urile și chiar vacanțele. Sau poți oricând să cauți o bancă cu dobândă mare la economii și să îți ții acolo toată agoniseala.

Vărsător

Temperamentul și rebeliunea Vărsătorului pot fi incompatibile cu economiile, așa că cea mai bună strategie pentru această zodie este să își pună ordine în finanțe și să găsească un control solid asupra banilor.

În primul rând, trebuie să îți faci ordine în economii. Cât pui deoparte, de unde și cât ai până acum? Cum vrei să îți cheltui economiile sau pentru ce strângi bani?

O alternativă mai puțin plictisitoare la întocmirea bugetului este Kakeibo, o tactică japoneză de economisire a banilor.

Kakeibo presupune să ții un jurnal cu toate veniturile și cheltuielile, astfel încât să poți vedea pe ce cheltui bani inutil. În acest jurnal trebuie să îți scrii și obiectivele pentru care vrei să economisești, ca să ai o imagine de ansamblu și să nu pierzi din vedere lucrurile care contează.

Pești

Tendința ta de a nu mai fi în contact cu realitatea ar putea să-ți afecteze planurile financiare viitoare. Ar trebui să te gândești la economiile tale ca la o modalitate de a-ți finanța visele, așa că un cont de economii va fi o idee excelentă pentru această zodie.

Economisirea este mai puțin legată de constituirea unui fond de urgență și mai mult de finanțarea viselor tale, poate modul acesta de a vedea lucrurile te va ajuta să pui bani deoparte mai ușor.

La urma urmei, este mult mai ușor să economisești atunci când te concentrezi pe un obiectiv specific decât pe soldul din contul tău bancar.

Indiferent de zodie, asigură-te că ai niște bani puși deoparte pentru orice eventualitate. Suma ar trebui să fie cam de trei salarii, astfel încât să poți avea o siguranță financiară în orice situație, chiar și dacă rămâi fără job.
 

Articol recomandat de sport.ro
Pintilii, totul despre colegii care i-au fost alături la FCSB: ”El era dilău, om nebun” | VIDEO
Pintilii, totul despre colegii care i-au fost alături la FCSB: ”El era dilău, om nebun” | VIDEO
Citește și...
Simfonia Apei din București. Care este programul fântânilor din Piața Unirii în 2024
Simfonia Apei din București. Care este programul fântânilor din Piața Unirii în 2024

Simfonia Apei 2024 este evenimentul din centrul Bucureștiului care adună oamenii dornici să vadă spectacolele de apă, muzică și lumini de la fântânile din Piața Unirii.

Vino la cea mai mare paradă moto din lume. Argeșul se pregătește să scrie istorie în lumea moto
Vino la cea mai mare paradă moto din lume. Argeșul se pregătește să scrie istorie în lumea moto

Pe 15 iunie se organizează cea mai mare PARADĂ MOTO din lume. Sub sloganul ”Hai să ne facem auziți”, evenimentul își propune să aducă în prim-plan pasionații de motociclism pentru a sărbătorii spiritul libertății și al comunității moto.

Greșelile comune în prepararea pizzei. Cel mai bun pizzar din Europa explică cum se compromite iremediabil gustul specific
Greșelile comune în prepararea pizzei. Cel mai bun pizzar din Europa explică cum se compromite iremediabil gustul specific

Cea mai bună pizza nu este în Italia, așa cum mulți ar crede având în vedere originea deliciosului preparat, pentru că titlul a fost acordat unei pizzerii din Marea Britanie, ce-i drept, a unui italian.

Recomandări
VIDEO cu momentul în care deputatul PNL Florin Roman este agresat în Parlament, ”în mod golănesc”, de deputatul Dan Vîlceanu
VIDEO cu momentul în care deputatul PNL Florin Roman este agresat în Parlament, ”în mod golănesc”, de deputatul Dan Vîlceanu

Deputatul PNL Florin Roman susține că deputatul Dan Vîlceanu l-a bătut la ieşirea din sala de plen, marți, ”în mod golănesc”, cu o lovitură cu genunchiul în zona nasului.  

Exemple de reușită în administrația publică. Cum arată Gava, localitatea cu o calitate a vieții mult peste media din Spania
Exemple de reușită în administrația publică. Cum arată Gava, localitatea cu o calitate a vieții mult peste media din Spania

Iar acum vorbim despre modele de primari și despre investiții inteligente. Pe 9 iunie avem alegeri locale și trebuie să știm ce să le cerem aleșilor.

Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, fără viză. A fost publicat decretul lui Recep Erdogan
Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, fără viză. A fost publicat decretul lui Recep Erdogan

Cetățenii români pot călători în Turcia fără viză, în urma unui decret prezidențial anunțat cu ocazia vizitei premierului Marcel Ciolacu la Ankara, a anunțat presa turcă, marți.