Ce poți să iei din camera de hotel și ce este absolut interzis. Mulți le bagă în bagaj fără să se gândească

camera de hotel
Shutterstock

Există ceva special în șamponul de la hotel, ceva care îl face să fie altfel. Poate este aroma sa distinctă, poate branding-ul sau poate doar ambalajul său mic, pe care nu-l găsești în altă parte.

Dacă vreți să puneți câteva sticle în geantă atunci când plecați din hotel, nu sunteți singurul.

Ce produse poți să iei din camera de hotel

Aproximativ 73% dintre călătorii americani recunosc că își iau articolele de toaletă de la hotel după ce pleacă. Poate că nu vă simțiți prea rău pentru că ați luat acele sticle, dar cum rămâne cu obiectele mai mari, cum ar fi halatele sau chiar decorul din camera de hotel? Care sunt regulile neoficiale despre ce poți și ce nu poți lua din hoteluri?

„Pot fi luate articolele de toaletă, precum săpunul, șamponul și papucii de unică folosință”, spune Mehmet Erdem, profesor asociat de operațiuni și tehnologie hotelieră la Universitatea Nevada din Las Vegas.

„Trebuie să vă amintiți însă că unele hoteluri colaborează cu organizații de caritate pentru a refolosi astfel de articole, așa că verificați dacă proprietatea la care vă cazați participă la astfel de programe și, în caz afirmativ, luați în considerare pe cei care au cu adevărat nevoie de ele. De asemenea, nu uitați că articolele de scris nu trebuie neapărat să fie din papetărie, așa că nu ezitați să luați pixuri, creioane și hârtii de notițe”, a mai spus profesorul.

Citește și
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

Lucrurile pe care nu ar trebui să le luați din hoteluri

În ceea ce privește lucrurile pe care nu ar trebui să le luați din camerele de hotel, potrivit lui Erdem, în esență, orice altceva intră pe lista "nu luați".

„Lenjeria de pat, prosoapele, cearșafurile și fețele de pernă, sunt printre cele mai mari lucruri care nu ar trebui luate. De asemenea, unii oaspeți presupun greșit că revistele sau cărțile disponibile în camerele lor sunt de luat, de multe ori nu sunt”, a spus Erdem.

De asemenea, uscătoarele de păr și aparatele de călcat cu abur sunt printre obiectele pe care le găsesc hotelierii când fac check-out-ul în bagajele clienților. Aceștia susțin că le împachetează „din greșeală”.

Atunci când aveți îndoieli dacă puteți sau ar trebui să luați ceva, Erdem spune să vă întrebați "ce ar spune profesorul meu de școală primară?". Nu se „fură” din hoteluri doar articole precum șampoane sau lenjerii de paturi. Potrivit lui Erdem, el a auzit de oaspeți care au sustras „capete de duș și chiar plăci de marmură italiană” din camere înainte de plecare.

„Este o infracțiune”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane pentru Telegraph.

Oaspeții au făcut chiar și închisoare pentru furt, inclusiv o femeie care a făcut trei luni de închisoare pentru că a furat două prosoape de la hotelul Transcorp Hilton Abuja din Nigeria.

Și, indiferent dacă sunteți sau nu acuzat de o infracțiune, ați putea primi interzis în hotelul dumneavoastră preferat. Multe hoteluri, a relatat NBC, au baze de date „fără ședere” pentru persoanele pe care nu mai doresc să le aibă ca oaspeți, pe care le pot împărți chiar și cu alte hoteluri.

De ce să faci atâtea eforturi pentru niște obiecte atât de mici? Pentru că toate acestea se adaugă la costuri uriașe. Potrivit American Hotel & Lodging Association, furturile, chiar și cele mărunte, pot costa hotelurile aproximativ 100 de milioane de dolari pe an.

Articol recomandat de sport.ro
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Citește și...
Cinci alimente care pot duce la umflarea picioarelor. Le consumăm aproape zilnic
Cinci alimente care pot duce la umflarea picioarelor. Le consumăm aproape zilnic

Deși există multe cauze diferite pentru umflarea picioarelor și gleznelor, există cu siguranță alimente care pot provoca acest lucru, arată un medic pentru Parade.

 

Un bărbat a „întinerit cu 10 ani” după ce a petrecut 93 de zile pe fundul Atlanticului | FOTO
Un bărbat a „întinerit cu 10 ani” după ce a petrecut 93 de zile pe fundul Atlanticului | FOTO

Un bărbat a petrecut 93 de zile într-o capsulă compactă scufundată în Oceanul Atlantic. După această experiență, el spune că s-a simțit „mai tânăr cu 10 ani”.

 

Trandafirii „Hocus Pocus”. Specia de flori care a făcut furori în toată țara. Își schimbă culoarea ca prin magie
Trandafirii „Hocus Pocus”. Specia de flori care a făcut furori în toată țara. Își schimbă culoarea ca prin magie

Centrul orașului Vaslui a prins culoare în acest weekend, la o sărbătoare a florilor. Producători din toată țara au expus sute de plante, unele dintre ele cu totul speciale, cum ar fi menta cu aromă de ciocolată, sau trandafirii „Hocus Pocus”.

 

Recomandări
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin:
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin: "Nu există panică! Nimeni nu fuge"

La 50 de kilometri spre nord, forțele ruse invadează din nou. Dar în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, viața continuă sub amenințarea atacurilor rusești, informează CNN. Nimeni nu se teme trupele lui Putin. 

Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european
Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european

Într-una dintre halele închiriate de o companie austriacă, lângă București, milioane de pachete cu haine și încălțăminte sunt depozitate, urmând ca, atunci când sunt comandate de clienții români, dar și străini, să plece direct spre ei.

 

Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit
Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit "prost" sau "ratat" într-un duel la distanță

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un "escroc", sâmbătă, în Texas, în faţa unor susţinători a armelor.