Bărbat recompensat cu 21 mil. $, după 40 de ani petrecuți în închisoare. Ce s-a descoperit


Ultimul update: Marti 26 Februarie 2019 09:22
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2019 09:18
Categorie: Stiri Diverse
Extradare, inchisoare

Un bărbat care a făcut 39 de ani de închisoare pe nedrept a fost recompensat cu suma de 21 de milioane de dolari.

Craig Coley a petrecut aproape patru decenii în spatele gratiilor pentru crime pe care nu le-a comis. Bărbatul fusese condamnat în 1978 pentru uciderea Rhondei Wicht și a fiului ei de patru ani, scrie CNN.

După ce poliția din Simi Valley a redeschis cazul, s-a descoperit că bărbatul nu a avut nicio legătură cu tragedia petrecută în urmă cu aproape 40 de ani.

“Nicio sumă de bani nu poate compensa experiența domnului Mr. Coley. Însă, rezolvarea acestui ca i-ar putea face dreptate pentru el și întreaga comunitate”, a declarat Eric Levitt, un oficial din administrația locală.

Poliția a anunțat că au fost descoperite noi mostre biologice într-un laborator privat, dovezi pe care instanța ar fi decis să le distrugă în 1980.

“Dovezile folosite pentru a-l condamna pe Craig Coley nu conțineau mostre din ADN-ul său, ci al altor indivizi”.

Pe 22 noimebrie 2017, Craig Coley a fost eliberat din închisoare și declarat nevinovat. Înainte de condamnare, bărbatul nu avusese cazier, iar în închisoare a fost un deținut model, dedicându-se activităților religioase.

Cele două victime au fost descoperite pe 11 noiembrie 1978. Scena crimei a fost astfel regizată încât să pară că a fost vorba de un jaf. Ulterior s-a descoperit că femeia fusese și violată. La data crimei, martorii au declarat că au auzit mai multe zgomote suspecte, iar un vecin a declarat că a observat mașina lui Coley în fața casei victimelor. Bărbatul se afla în process de divorț cu victima.

Craig avea 31 de ani în momentul în care a fost interogat de poliție. Bărbatul le-a spus oamenilor legii că a stat la restaurantul pe care îl deținea până la ora 4:30 AM, a condus acasă un prieten în jurul orei 4:45 AM, apoi a plecat spre locuința sa.

Patru decenii, bărbatul și-a susținut nevinovăția, având și martori care să-l susțină, însă instanța a decis condamnarea sa. După aproape 40 de ani, bărbatul a fost declarat nevinovat, însă adevăratul făptaș este încă neidentificat și liber. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO