A cumpărat un șarpe de câțiva cm, dar s-a trezit în casă cu cel mai mare piton din lume

Ultima actualizare: 12-11-2019 22:39
Le-a cumpărat copiilor un șarpe de câțiva cm, dar s-a trezit cu cel mai mare piton din lume - 1
Profimedia

Un bărbat din Marea Britanie care le-a cumpărat un șarpe de câțiva centimetri copiilor săi, s-a trezit în casă cu cel mai mare exemplar de piton birmanez din lume.

Cu toate că șarpele este suficient de mare încât să ucidă cu ușurință un om, Marcus Hobbs, de 31 de ani, ține reptila în apartamentul de trei camere din Twekesbury în care locuiește cu soția și cei doi copii de 1 și 4 ani, potrivit Mirror.

Bărbatul este convins că șarpele, pe care l-a botezat Hexxie, nu le-ar face vreodată rău copiilor săi, deoarece, spune el, este obișnuit cu oamenii. 

"Nu o scot afară când sunt copii prin preajmă, ci doar când aceștia dorm sau sunt în altă cameră. Nu cred că ar reprezenta un pericol pentru ei, dar sunt un părinte responsabil", a spus el.

Marcus a povestit că a cumpărat-o pe Hexxie de la un magazin de animale în urmă cu 8 ani, când avea doar 20 de cm. De atunci, însă, șarpele a continuat să crească, iar acum a ajuns să aibă 5,5 metri lungime și să cântărească 110 kg.

"Știam că va crește foarte mult, dar am rămas cu toții șocați de cât de mare s-a făcut. Am o pasiune pentru șerpi și încerc să ajut oamenii să îi înțeleagă. Cred că oamenii sunt speriați de ei pentru că se gândesc că o să îi omoare, dar le pot explica că nu este adevărat", a mai spus bărbatul.

Animalul de companie inedit nu este ușor de întreținut, hrana fiind cea mai mare problemă. Hexxie se hrănește cu iepuri, pui de căprioară, viței, capre sau porci, care, mărturisește bărbatul, îi scoate din buzunar o sumă considerabilă în fiecare lună.

Mai mult, Marcus a plătit 2.000 de dolari pentru un vivariu în care să locuiască șarpele, la care se mai adaugă și banii cheltuiți pentru controalele la veterinar.

Potrivit experților, cel mai mare piton birmanez descoperit vreodată avea aproximativ 5,7 metri, Marcus spune că Hexxie avea 5,5 metri lungime ultima dată când a măsurat-o, iar de atunci a crescut foarte mult.

Marcus recunoaște că șarpele l-a atacat până acum de câteva ori, însă ultima dată s-a întâmplat cu mai mult timp în urmă, când a încercat să îi trateze o rană.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO