Laptele, eroul copiilor rataciti

Ultimul update: Vineri 13 Decembrie 2013 07:02
Data publicarii: Marti 10 Decembrie 2013 13:15
Categorie: Da lapte
lapte, copii

Nu e doar un aliment, ci are si o vocatie umanitara! De aproape trei decenii, laptele ajuta la gasirea copiilor disparuti

Totul a inceput in 1984 in SUA, odata cu infiintarea Programului pentru Copii Disparuti pe Cutii de Lapte (Missing Children Milk Carton Program). In scurt timp, peste 700 de producatori de lapte au sprijinit programul donand spatiul publicitar de pe cutiile de lapte pentru aceasta cauza nobila. Chipurile copiilor disparuti tiparite pe cutiile de lapte au ajuns sa fie vazute de circa 80 de milioane de oameni, contribuind in mod direct la reunirea micutilor cu familiile lor.

De ce au aparut fotografiile copiilor disparuti tocmai pe cutiile de lapte?

Raspunsul este simplu: Pentru ca la lapte suntem mereu atenti! Este un produs pe care il cautam cu interes, asa ca suntem dispusi sa-i acordam atentie atunci cand il vedem. Cei mai multi oameni vor ingnora un afis lipit pe un zid sau pe un stalp, pentru ca atentia lor este in alta parte.

Atunci cand suntem pe strada pasii ne duc automat catre destinatie, privirea tinteste undeva inainte iar mintea ne este preocupata cu alte lucruri. In schimb, atunci cand suntem in fata unui raft cu lapte ne uitam cu mare interes la raft, sunt atenti si concentrati ca sa alegem exact ce tip de lapte vrem. Petrecem chiar si cateva minute in fata raftului cu lapte, timp in care studiem in amanunt ambalajele ca sa fim siguri ca luam exact laptele pe care il vrem. Si asta inca nu e totul!

Odata ce cutia de lapte ajunge acasa, fotografia aste apoi vazuta de toti membrii familiei, sporind astfel sansele de a-l gasi pe copilul disparut. Mai departe, odata ce cutia de lapte este golita locul ei este luat de o alta cutie, pe care apare chipul altui copil disparut. Astfel, zeci de mii de oameni se implica in operatiunea de cautare, transformand consumatorii de lapte intr-o retea de voluntari gata oricand sa ajute la reintregirea altei familii.

Laptele, simbol al mobilizarii pentru o cauza nobila

Expunerea fotografiilor copiilor disparuti pe cutiile de lapte a dat rezultate vizibile aproape imediate. Conform statisticilor, circa 1 din 6 copii disparuti este gasit dupa ce apare pe cutiile de lapte. In cei aproape 30 de ani de cand a pornit proiectul, nu mai putin de 1.435 copii disparuti au fost gasiti dupa ce fotografiile lor au aparut pe cutiile de lapte!

Mai mult, aceeasi campanie care a ajutat la gasirea copiilor face si munca de educatie, de prevenirea a disparitiei copiilor. In timp ce pe cutiile mari de lapte erau tiparite chipurile micutilor disparuti, pe cutiile mici de lapte au aparut sfaturi utile pentru copii si parinti, informatii menite sa-i ajute pe cei mici sa ajunga in siguranta acasa. In cele din urma, zeci de mii de copii sunt acum in siguranta, si asta doar pentru ca au consumat lapte.

lapte, copii Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
lapte
De ce lui Mos Craciun i se lasa un pahar cu lapte? Adevarata poveste a unei traditii universale
Cinci alimente delicioase care nu ar fi existat fara lapte
Laptele, eroul copiilor rataciti
A fost la moda in fiecare zi din ultimii 500 de ani! Da, e vorba de lapte
De cand se bea lapte. Asta am facut-o inaintea americanilor
De ce laptele nu ingrasa
lapte
Faci sport? Trebuie sa bei lapte! Iata motivul
Proverbe si zicatori despre lapte
Ce se intampla in mintea noastra atunci cand spunem "lapte"?
De ce e laptele alb?