Suma incredibilă cu care au fost vânduți la licitație ochelarii lui Gandhi. Cum arată. FOTO

22-08-2020 13:50


Suma incredibilă cu care au fost vânduți la licitație ochelarii lui Gandhi. Cum arată. FOTO

O pereche de ochelari care a aparţinut lui Mahatma Ghandi şi care i-a fost oferită drept "mulţumire pentru o bună acţiune" a fost vândută pentru 260.000 de lire sterline (în jur de 280.000 de euro), a anunţat casa de licitaţii East Bristol.

"I-am găsit acum patru săptămâni în cutia noastră de scrisori, lăsaţi de un domn al cărui unchi i-a primit chiar de la Ghandi. Un rezultat incredibil pentru un obiect incredibil", a scris vineri seară, pe Instagram, casa de licitaţii, conform News.ro.

Această pereche de ochelari de vedere cu rame aurite a fost estimată între 10.000 şi 15.000 de lire sterline (11.000-17.000 de euro).

A fost lăsată într-un plic în cutia de scrisori a casei de licitaţii.

"Unul dintre colegii mei a găsit-o, a deschis plicul şi a găsit un mesaj care indica că "aceşti ochelari i-au aparţinut lui Ghandi", a povestit pentru Sky News comisarul de licitaţie Andrew Stowe.

Ghandi i-a oferit ochelari în 1920 unchiului vânzătorului, care lucra în acea perioadă pentru British Petroleum în Africa de Sud, potrivit East Bristol Auctions. "Credem că i-a fost oferită de Ghandi drept mulţumire pentru o acţiune bună".

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO