Soprana Angela Gheorghiu lansează primul disc-recital. „Ovațiile sunt hrana mea”

Ultima actualizare: 19-12-2019 22:16

Celebra soprană Angela Gheorghiu a revenit în România în preajma sărbătorilor de iarnă și își lansează la București primul disc-recital, împreună cu pianista Alexandra Dariescu.

Diva ne-a mărturisit, într-un interviu pentru Știrile PROTV, că vrea să promoveze tinerele talente, dar și că acest album sărbătorește o carieră internațională de 25 de ani cu sute de roluri și concerte memorabile.

Angela Gheorghiu, soprană: „După 25 de ani de la Traviata pe care am făcut-o la Covent Garden care într-adevăr în lumea muzicii clasice și lumea operei a făcut istorie adevărată, am vrut să fac un disc de recital în care acompaniamentul este doar de pian și am vrut nu un acompaniator, ci o pianistă adevărată. Vreau să vă pronunț numele Alexandrei Dariescu, pe ea am descoperit-o la Londra și este una dintre cele mai importante pianiste din noua generație. Deja acum vin de la Londra, am făcut al doilea concert dintr-un tur pe care-l facem în toată lumea.”

Albumul „Plaisir d'amour” este deja în turneu mondial și cele două românce de succes, Angela Gheorghiu și pianista Alexandra Dariescu primesc răsplata publicului oriunde merg.

Angela Gheorghiu, soprană: „Ovațiile sunt hrana mea. Aceste atmosfere care sunt absolut incendiare pentru mine mi se par ceva normal. Pentru că nu sunt un artist ipocrit care spune vai, eu cânt pentru mine. Nu există așa ceva.”

Angela Gheorghiu vorbește cu pasiune despre ceea ce face și ne-a povestit cât de minuțios pregătește fiecare întâlnire cu publicul.

Angela Gheorghiu, soprană: „Pentru că eu doresc să aduc emoție, să aduc plăcere, să dau cu mare mare sinceritate din ceea ce mie mi s-a hărăzit de când eram mică și de atunci până astăzi nu fac decât să studiez și să dau un fel de examen în fiecare zi a unui spectacol, ca să demonstrez că sunt acolo, că tot acolo sunt. "

Albumul „Plaisir d'amour” a fost lansat la nivel internațional pe 15 noiembrie, iar Angela Gheorghiu se va întâlni cu românii vineri seară de la ora 18 la Librăria Humanitas Cișmigiu pentru o sesiune de autografe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO