Festivalul Internaţional George Enescu se desfășoară în sistemul unei loterii. Cum se pot achiziționa biletele

Dată publicare: 10-06-2021 09:18
Dată actualizare: 10-06-2021 09:48


Iubitorii de muzică clasică se pot înscrie pentru loteria abonamentelor la cea de a 25-a ediţie a Festivalului George Enescu.

Din cauza numărului foarte mare de cereri, organizatorii le vor acorda în urma unei extrageri, astfel încât să asigure şanse egale tuturor doritorilor. Festivalul se va desfăşura pe parcursul a patru săptămâni, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară.

Înscrierea pentru loteria abonamentelor va avea loc online, între 9 şi 28 iunie. Tragerea la sorţi va fi organizată pe 1 iulie, la Ateneul Român, iar din acel moment, câştigătorii îşi pot cumpăra biletele.

Mihai Constantinescu, director executiv Festivalul Internațional George Enescu: „Va exista o perioadă de 10 zile pentru achiziţionarea acestor bilete, după ce se va organiza loteria, după această loterie este perioada de plată şi după data de 19 iulie începem vânzarea biletelor care au mai rămas."

Programul artistic va fi susţinut de 3.500 de artişti străini şi români, pe o durată record de patru săptămâni, dar cu măsuri care să reducă riscurile de infectare. Cele 78 de concerte sunt organizate în patru serii, la Sala Palatului, Ateneul Roman, Sala Radio şi Sala Auditorium.

Oana Marinescu, director de comunicare Festival Enescu: „Pentru Ateneu, care este o sală mai mică , mergem pe un grad de ocupare de 70 la sută din locuri. Aici va fi nevoie ca spectatorii să prezinte unul dintre următoarele documente. Dovada vaccinării , dovada unui rezultat negativ PCR sau antigen , rapid, sau dovada prezenței anticorpilor. La Sala Palatului , care este mai mare , mergem pe un grad de ocupare de 50% din sală şi acolo nu este nevoie de astfel de documente, vom merge pe păstrarea distanţării fizice şi purtarea măştii"

Tot din motive sanitare, organizatorii au renunţat la Seria “Concertele de la miezul nopţii“, desfăşurate în mod obişnuit la Ateneul Român.

Mihai Constantinescu:Există confirmările deja din partea unor orchestre, naţionala Franţei, Filarmonica din Munchen, Santa Cecilia , Sacala din Milano, sunt foarte mulţi artişti care vin, unii dintre ei pentru prima dată , dirijori, solişti, mulţi cunoscuţi."

Festivalul Internaţional George Enescu, aflat la cea de-a 25-a ediţie, va celebra 140 de ani de la naşterea marelui compozitor, şi este programat să aibă loc între 28 august şi 26 septembrie.


VIDEO PROTVPLUS.RO