2.500 artiști și 84 concerte la Festivalul „George Enescu". Surprizele organizatorilor


Ultimul update: Miercuri 28 August 2019 22:34
Data publicarii: Miercuri 28 August 2019 19:17
Categorie: Cultura

Ajuns la a 24-a ediție, Festivalul Internațional „George Enescu" își deschide, sâmbătă, porțile pentru iubitorii muzicii clasice.

Timp de trei săptămâni, vor urca pe scenă 2.500 de artiști din 50 de țări, care vor susține în total 84 de concerte. Numeroase recitaluri sunt programate și în 10 orașe din țară și 7 din străinătate, iar cei care nu mai găsesc bilete pot urmări spectacolele, pe site-ul festivalului.

Sub bagheta dirijorului Kiril Petrenko, Orchestra Filarmonicii din Berlin - considerată cea mai bună din lume - va interpreta în deschiderea Festivalului "Rapsodia Romana nr 2" de George Enescu şi Simfonia a 9-a de Beethoven, la Sala Palatului.

În aceeaşi zi, pe scena Ateneului Roman, vor începe şi tradiţionalele concerte de la miezul nopţii. Recitalul, care începe la ora 22:30 şi se încheie la miezul nopţii, va fi susţinut de ansamblul "La Cetra d'Orfeo" alături de Corul Madrigal.

Concerte la București, dar și alte orașe din țară

 

Timp de trei săptămâni, concertele vor continua în mai multe locuri din Capitală, dar şi la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași ori Sibiu. În strainate, vor fi organizate concerte în cadrul Festivalului în 7 oraşe din 5 ţări. Iar în Piaţa George Enescu din Bucureşti, oamenii vor putea viziona gratuit concerte din cadrul festivalului care vor fi proiectate pe un panou. Transmisiile live vor putea fi urmărite şi pe www.festivalulenescu.ro.

Anul acesta, în România vor sosi, în premieră, 25 de artişti şi 9 orchestre de talie mondială. Printre ei şi actriţa Marion Cotillard, care va fi prezentă în calitate de invitat special. Alte spectacole speciale vor avea loc pe 2 septembrie la sala Palatului unde va concerta Orchestra Simfonică din Londra, dar şi pe 10 septembrie, când la Ateneul Roman va susţine un concert Orchestra Filarmonicii din Monte Carlo.

Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului George Enescu: "Sunt 34 de nume noi care vin de data aceasta în Bucureşti în această ediţie, printre care divele Ditonato şi Damra, Villazone, după aceea avem o pleiadă întreagă de solişti de opera care vin în cele 14 producţii de opera pe care le organizăm în timpul festivalului, avem orchestre pe care Berliner Filarmonika, Conzerghebau, Orghestra Naţională a Franţei, Sankt Peteersburg, Radio Berlin."

Enescu Experience

 

O altă premieră pregătită pentru ediţia din acest an a Festivalului este aplicaţia Enescu Experience. Aici, bucureştenii, dar şi turiştii pot afla informaţii despre concertele pregătite în cadrul festivalului dar şi despre cele 300 de evenimente conexe ce vor avea loc în această perioadă în parcuri, în muzee, dar şi în spaţii neconvenţionale. Tot pe aplicaţie veţi afla şi care sunt restaurantele care s-au alăturat Festivalului în această perioadă prin programul Enescu Gourmet.

Ala Dumitrache, managerul unui restaurant: "Suntem foarte aproape de Festival, cred că 10 minute distanţă de mers pe jos, ne aşteptam ca în perioada Festivalului să avem şi mai mulţi vizitatori străini."

Pe 10 septembrie, melomanii vor putea asculta în interpretarea orchestrei române de tineret o altă capodoperă: concertul numărul 2 pentru pian de Rachmaninoff.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Aplicațiile mobile care vă pot îmbunătăți vacanța sau ajuta alți turiști să exploreze
Aplicațiile mobile care vă pot îmbunătăți vacanța sau ajuta alți turiști să exploreze
FULLSCREEN
2.500 artiști și 84 concerte la Festivalul „George Enescu". Surprizele organizatorilor
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Regina Elena
Viața tumultuoasă a Reginei-Mamă Elena, ocrotitoarea evreilor în timpul Holocaustului
Premiul Nobel pentru Literatură. Peter Handke şi Olga Tokarczuk, câştigători
Tânărul care luptă pentru a salva patrimoniul Bucureștiului, în atenția jurnaliștilor germani
Preţul uriaş cu care se vând tablourile pictate de un animal. Ce era "domnul Congo"
Mesajul celui mai faimos scriitor rus contemporan pentru Putin. "Nobel, o boală psihică"
Primul spectacol de balet inspirat din Revoluția din '89: "Un mesaj care pentru tineri"
art safari
Cea mai mare expoziție dedicată pictorului Tonitza, la București, în cadrul Art Safari
Marion Cotillard urcă joi seară pe scena Ateneului. „Mi s-a părut magnifică”
Monștri., debutul regizorului Marius Olteanu, din 27 septembrie în cinematografe
“Aici ați fi putut vedea Monștri. din 27 septembrie”, o campanie despre dispariția cinematografelor din România
Reacţia publicului de la Veneţia la documentarul "Colectiv". Când a izbucnit în lacrimi
Fotograf al vedetelor de la Hollywood, invitat de onoare la festivalul „Unfinished 2019"