2.500 artiști și 84 concerte la Festivalul „George Enescu". Surprizele organizatorilor

×
Codul embed a fost copiat

Ajuns la a 24-a ediție, Festivalul Internațional „George Enescu" își deschide, sâmbătă, porțile pentru iubitorii muzicii clasice.

Timp de trei săptămâni, vor urca pe scenă 2.500 de artiști din 50 de țări, care vor susține în total 84 de concerte. Numeroase recitaluri sunt programate și în 10 orașe din țară și 7 din străinătate, iar cei care nu mai găsesc bilete pot urmări spectacolele, pe site-ul festivalului.

Sub bagheta dirijorului Kiril Petrenko, Orchestra Filarmonicii din Berlin - considerată cea mai bună din lume - va interpreta în deschiderea Festivalului "Rapsodia Romana nr 2" de George Enescu şi Simfonia a 9-a de Beethoven, la Sala Palatului.

În aceeaşi zi, pe scena Ateneului Roman, vor începe şi tradiţionalele concerte de la miezul nopţii. Recitalul, care începe la ora 22:30 şi se încheie la miezul nopţii, va fi susţinut de ansamblul "La Cetra d'Orfeo" alături de Corul Madrigal.

Concerte la București, dar și alte orașe din țară

 

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Timp de trei săptămâni, concertele vor continua în mai multe locuri din Capitală, dar şi la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași ori Sibiu. În strainate, vor fi organizate concerte în cadrul Festivalului în 7 oraşe din 5 ţări. Iar în Piaţa George Enescu din Bucureşti, oamenii vor putea viziona gratuit concerte din cadrul festivalului care vor fi proiectate pe un panou. Transmisiile live vor putea fi urmărite şi pe www.festivalulenescu.ro.

Anul acesta, în România vor sosi, în premieră, 25 de artişti şi 9 orchestre de talie mondială. Printre ei şi actriţa Marion Cotillard, care va fi prezentă în calitate de invitat special. Alte spectacole speciale vor avea loc pe 2 septembrie la sala Palatului unde va concerta Orchestra Simfonică din Londra, dar şi pe 10 septembrie, când la Ateneul Roman va susţine un concert Orchestra Filarmonicii din Monte Carlo.

Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului George Enescu: "Sunt 34 de nume noi care vin de data aceasta în Bucureşti în această ediţie, printre care divele Ditonato şi Damra, Villazone, după aceea avem o pleiadă întreagă de solişti de opera care vin în cele 14 producţii de opera pe care le organizăm în timpul festivalului, avem orchestre pe care Berliner Filarmonika, Conzerghebau, Orghestra Naţională a Franţei, Sankt Peteersburg, Radio Berlin."

Enescu Experience

 

O altă premieră pregătită pentru ediţia din acest an a Festivalului este aplicaţia Enescu Experience. Aici, bucureştenii, dar şi turiştii pot afla informaţii despre concertele pregătite în cadrul festivalului dar şi despre cele 300 de evenimente conexe ce vor avea loc în această perioadă în parcuri, în muzee, dar şi în spaţii neconvenţionale. Tot pe aplicaţie veţi afla şi care sunt restaurantele care s-au alăturat Festivalului în această perioadă prin programul Enescu Gourmet.

Ala Dumitrache, managerul unui restaurant: "Suntem foarte aproape de Festival, cred că 10 minute distanţă de mers pe jos, ne aşteptam ca în perioada Festivalului să avem şi mai mulţi vizitatori străini."

Pe 10 septembrie, melomanii vor putea asculta în interpretarea orchestrei române de tineret o altă capodoperă: concertul numărul 2 pentru pian de Rachmaninoff.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Aplicațiile mobile care vă pot îmbunătăți vacanța sau ajuta alți turiști să exploreze
Aplicațiile mobile care vă pot îmbunătăți vacanța sau ajuta alți turiști să exploreze

Viața noastră s-a "mutat" pe internet și pe rețelele de socializare, chiar și atunci când plecăm în vacanță. Iar tehnologia își pune astfel amprenta și asupra modului în care călătorim.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.