Ce se întâmplă în spatele cortinei, la Bolșoi. Mărturisirile unei balerine: "Țipăm''"


Ultimul update: Sambata 06 Iulie 2019 10:27
Data publicarii: Sambata 06 Iulie 2019 10:17
Categorie: Cultura

Ore în şir de repetiţii şi pretenţii imense. Astfel am putea descrie pe scurt ce se întâmplă în spatele cortinei la cunoscutul teatru Bolşoi din Moscova.

 

Unul dintre cele mai importante teatre din Rusia, care de-a lungul timpului şi-a creat un prestigiu internaţional, şi-a deschis porţile pentru jurnaliştii curioşi să vadă cum se desfăşoară pregătirile pentru un spectacol de balet ce tinde spre perfecțiune.

Încă din zorii zilei este o agitaţie pe scena teatrului. Directorul instituţiei urmăreşte cu atenţie absolut tot ce se întâmplă. În biroul său are instalate mai multe ecrane şi de acolo analizează repetiţiile în toi. Are şi o aplicaţie specială pe telefonul său mobil.

Aşadar, nimic nu îi scapă. În plus, în timpul zilei iese din birou şi merge în mijlocul dansatorilor. Le examinează fiecare mişcare şi îi corectează atunci când greşesc. Balerinii spun că nu sunt afectaţi de criticile lui - pentru că tind spre perfecţiune.

Ksenia Zheganshina, balerina: "Îmi iubesc meseria. Chiar dacă mă simt obosită câteodată, plâng sau ţipăm unii la alţii, este totuşi o bucurie să fii aici la teatrul Bolșoi."

Cei care urcă pe scena teatrului Bolșoi provin din diverse şcoli de balet din Rusia - unde sunt "crescuţi" dansatori renumiţi pentru disciplina clasică şi rezistenţă fizică.

Makhar Vaziev, directorul teatrului Bolșoi: "Singurul criteriu pe care îl avem este să alegem oameni extraordinari, talentaţi, care pot pune în scenă spectacole interesante. Câteodată merge, câteodată nu. Aşa e în teatru."

Cel care stă în spatele succesului recunoaşte că, uneori, la repetiţii, tensiunea atinge cote ridicate.

Orele de muncă asiduă aduc însă rezultate pe măsură. Mai mulţi balerini ai celebrului teatru moscovit vor pleca în această vară în turnee în afara tzării. Spectacolele vor avea loc în Marea Britanie şi Australia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Evenimentul neașteptat la care va participa Kim, în Vladivostok, după întâlnirea cu Putin
Cât de bine se pricepe Prinţul Harry la balet. Testul dat în faţa unor elevi
Spectacol caritabil de 8 Martie, la Constanţa. Semnal de alarmă pentru părinţi
VIDEO PROTVPLUS.RO