Arcul de Triumf s-a transformat în bibliotecă, pentru câteva luni. „Să zburde mintea”


Ultimul update: Miercuri 24 Aprilie 2019 09:42
Data publicarii: Miercuri 24 Aprilie 2019 07:58
Categorie: Cultura

Arcul de Triumf a fost scena unui spectacol virtual, marți seară, în Capitală. Monumentul, transformat până pe data de 15 iunie într-o „bibliotecă", a devenit gazdă a mii de volume de cărţi.

Iubitorii de lectură i-au trecut pragul şi s-au bucurat în voie de „Noaptea Cărţilor Deschise".

Arcul de Triumf, devenit marți seară scena unui spectacol de videomapping, s-a transformat într-o bibliotecă virtuală. Cu ocazia „Nopţii Cărţilor Deschise", monumenul a fost gazda iubitorilor de literatură. Cei mai entuziasmaţi au fost cei mici.

„Ador să citesc, pentru că personajele din cărţi mă ajută şi în viaţa reală. Când unul are o problemă, tot timpul la finalul cărţii reuşeşte să şi-o rezolve."

„Citesc cărţi de prinţese şi regine. Mă simt extrem de bine, mă simt eu că o prinţesă."

De ocazie s-au bucurat şi adulţii.

„Acum citesc ceva scris de un român, citesc „Miere” de Tudor Ganes şi mă uitam să văd dacă sunt şi pe aici cărţi scrise de autori români.”

„Cititul e acea activitate care te lasă să zburzi, să zburde mintea şi automat te încarcă cu acea energie."

Biletul de intrare la noaptea carților deschise a fost unul simbolic. Aşa că persoanele care au venit la eveniment au adus o carte din proprie bibliotecă. Cărţile urmează apoi să fie sortate şi donate în comunităţi defavorizate din Bucureşti, dar şi din ţară.

Evenimentul, aflat la a 7-a ediţie, a avut ca scop încurajarea lecturii.

Dan Vidrașcu, director editură: „Statisticile despre industria de carte arată foarte prost. În România 68% dintre români n-au citit nicio carte în ultimele 12 luni. Am amenajat şase spaţii de lectură în interiorul Arcului de Triumf. Sunt câteva mii de volume.”

Oana Zaharia, director al AMPT:  El va rămâne aşa, în formula de bibliotecă, până în data de 15 iunie şi va funcţiona într-un program de luni până duminică între orele 10 şi 17.30."

Ziua Internaţională a Cărţii și a Drepturilor de Autor este sărbătorită în toată lumea, în fiecare an, pe data de 23 aprilie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO