American Independent Film Festival, la București. Ce vedem: Love Lies Bleeding & întâlnire cu Alexander Payne - The Holdovers

American Independent Film Festival, la București
AIFF

PARTENERIAT. S-au pus în vânzare pe Eventbook biletele pentru cea de-a opta ediție a American Independent Film Festival (AIFF), care se desfășoară între 07 și 13 iunie la București.  

La festival au premiera două filme mult așteptate ale acestui an, Love Lies Bleeding, o poveste de dragoste queer cu Kristen Stewart foarte apreciată de critici și The Holdovers, care marchează reîntâlnirea dintre aclamatul regizor Alexander Payne și actorul lui preferat, Paul Giamatti, la 20 de ani de la filmul cult Sideways. Regizorul va participa via Zoom la un Q&A după proiecția filmului său, moderat de producătoarea americană de film Rose Kuo, prezentă la București.

American Independent Film Festival, la București

Biletele sunt disponibile pe Eventbook  
 

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Detalii despre programul festivalului și filme - pe FILME DE FESTIVAL.  

Curând vor fi disponibile și biletele pentru ediția specială AIFF de la Bran, care va avea loc pe 7 și 8 iunie.

Love Lies Bleeding

American Independent Film Festival, la București

Kristen Stewart este protagonista unei povești de dragoste queer din lumea bodybuilding-ului și a crimei organizate în Love Lies Bleeding / Dragoste, minciuni și sânge, un thriller neo-noir care a avut premiera la Sundance anul acesta. În 1989, o manageră de sală de sport, Lou (Kristen Stewart) se îndrăgostește de o culturistă ambițioasă, Jackie (Katy O'Brian) care se antrenează la sala ei. Povestea lor de dragoste se complică considerabil după ce Jackie se implică în lumea crimei organizate din care face parte familia lui Lou. Love Lies Bleeding este al doilea film al regizoarei britanice Rose Glass, care a luat în 2020 premiul pentru regie de debut la British Independent Film Awards (BIFA), iar din distribuție mai fac parte Jena Malone (Donnie Darko, The Hunger Games, The Neon Demon, Nocturnal Animals), Anna Baryshnikov (Manchester by the Sea) și Ed Harris (Pollock, The Hours, Westworld). Filmul este distribuit în România de Bad Unicorn și va intra în cinematografe pe 05 iulie.

The Holdovers

American Independent Film Festival, la București

Filmul îi aduce din nou împreună pe aclamatul regizor Alexander Payne și Paul Giamatti, la 20 de ani de la filmul cult Sideways, într-o poveste emoționantă despre trei oameni singuri, naufragiați la un internat din New England în timpul vacanței de iarnă din 1970. Paul Giamatti este un profesor de istorie morocănos de la o prestigioasă școală americană care este forțat să rămână în campus în timpul vacanței de Crăciun pentru a avea grijă de elevii care nu au unde să meargă. În cele din urmă, el formează o legătură neașteptată cu unul dintre ei, un tânăr inteligent și problematic jucat de debutantul Dominic Sessa și cu bucătăreasa școlii, care tocmai și-a pierdut un fiu în Vietnam, interpretată de Da’Vine Joy Randolph, actriță care a luat premiile Oscar, Golden Globe și BAFTA pentru acest rol. Proiecția filmului de pe 09 iunie va fi urmată de un Q&A cu regizorul Alexander Payne (online) moderat de producătoarea americană de film Rose Kuo, prezentă la București.


***
Înrudit cu Les Films de Cannes à Bucarest, AIFF este un festival dedicat filmelor independente nord-americane, în afara convențiilor hollywoodiene. Proiectul a prezentat în România, de-a lungul celor șapte ediții desfășurate până acum, o selecție a celor mai recente producții independente realizate în SUA, apreciate de critică și selectate în circuitul marilor festivaluri nord-americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto sau la festivaluri mari ca Berlin, Veneția sau Cannes și a avut onoarea de a avea invitați actori de talie internațională precum Joaquin Phoenix, Ethan Hawke, John C. Reilly, Sebastian Stan, Mary-Louise Parker și regizori precum Roberto Minervini și Jacques Audiard, care au acceptat invitațiile de a fi prezenți la București și de a împărtăși experiența lor profesională, dar și de viață, cu publicul. Festivalul a intermediat totodată conversații live între publicul cinefil bucureștean și unii dintre marii regizorii ai cinematografului american contemporan: Barry Jenkins, Sean Baker, Kent Jones, Paul Schrader, Benh Zeitlin sau Steven Spielberg.

Organizat de Asociaţia Cinemascop, AIFF 8 este un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România*, Centrul Național al Cinematografiei.

Cu sprijinul: Banca Transilvania, Pepsi, Institutul Cultural Român

Parteneri: Castelul Bran, Compania de Administrare a Domeniului Bran, Institutul Francez din România, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului, Europa Cinemas, Eventbook.

Partener local: Asociația culturală KunSTadt

Partener media principal: PRO TV

Parteneri media: Agerpres, Libertatea, ELLE România, Scena9, Revista Biz, Haute Culture Magazine, Zile și Nopți, IQads, Igloo, Cultura la Dubă, Films in Frame, Observator Cultural, Cinemagia, Cinefan, Cinefilia, Cine Ghid, MovieNews, Liternet, Revista FILM
Partener de monitorizare: MediaTrust

*Acest proiect este finanțat parțial printr-un grant al Departamentului de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate pe durata proiectului aparțin autorilor şi nu le reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Barometrul Cultural 2023: Cum s-au schimbat preferințele românilor pentru evenimente culturale
Barometrul Cultural 2023: Cum s-au schimbat preferințele românilor pentru evenimente culturale

Mergem în număr mare la film, dar nu ne mai înghesuim în sălile de teatru. În același timp, festivalurile, de toate felurile, sunt tot mai populare, la fel și expozițiile de artă care atrag mai mulți vizitatori decât în anii trecuți.  

Premieră la Filarmonica George Enescu: opera Ora spaniolă de Maurice Ravel prezentată în concert
Premieră la Filarmonica George Enescu: opera Ora spaniolă de Maurice Ravel prezentată în concert

PARTENERIAT. Dirijorul Maxime Pascal și cinci soliști vocali de nivel internațional se alătură Orchestrei Filarmonicii George Enescu.

Teatrul Național Timișoara: Bilete suplimentare pentru spectacolul lui John Malkovich, din 5 noiembrie
Teatrul Național Timișoara: Bilete suplimentare pentru spectacolul lui John Malkovich, din 5 noiembrie

PARTENERIAT Ca urmare a interesului publicului pentru evenimentul teatral care îl are ca protagonist pe actorul american John Malkovich, Teatrul Național din Timișoara suplimentează numărul de reprezentații ale spectacolului THE INFAMOUS RAMIREZ HOFFMAN.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.