Stresul, dusmanul secolului 21 pentru sanatate!

16-10-2009 00:00


UPDATE: Un roman din doi se declara mereu in tensiune. Mai grav este ca, din prea multa incordare, riscam sa ne imbolnavim de inima si chiar sa facem o forma de cancer, cred medicii, reuniti vineri la un congres pe aceasta tema.

Un lucru ar trebui bine inteles de la inceput, spun specialistii in medicina alternativa: traim intr-o lume din care stresul nu poate fi eliminat. Putem cel mult sa-l diminuam.

Tot ei au prezentat vineri si cateva cauze ale acestei stari de tensiune care ne macina zilnic, acasa, in mijloacele de transport in comun si mai ales la serviciu.

Daca nu vreti sa ingrosati randurile stresatilor evitati conflictele, controlati-va iesirile nervoase si, din cand in cand, sa mergeti fara rusine la psiholog. Altfel riscati afectiuni cardiace grave si chiar depresii.

Studiile arata ca 42% dintre adulti, in special barbatii, sufera de pe urma stresului. In realitate, medicii cred ca lucrurile stau mult mai rau, mai ales ca omul poate intra in panica din cele mai diverse motive.

Psihologii au facut chiar un top al meseriilor solicitante. De departe, cei mai in priza sunt controlorii de trafic aerian. Vin tare din urma medicii, pilotii si toti cei care au functii de conducere.

Nu apare in clasament, insa nici meseria de dealer de banca nu este ocolita de stres. Pentru acesti oameni galopul cursului valutar se transforma in fiecare secunda dintr-o sursa de adrenalina, intr-un cosmar.

Tags: stres, medicina,

VIDEO PROTVPLUS.RO