Patru din zece romani sufera de hipertensiune!

×
Codul embed a fost copiat

Specialistii vorbesc si de o dublare a numarului de afectiuni cardiovasculare, iar pe langa alcool si tutun, consumul de grasimi este direct legat de aparitia lor.


Nutritionistii avertizeaza ca lupta pentru o inima sanatoasa inseamna, printre altele, un consum frecvent de alimente bogate in Omega 3.

Ultimele studii arata ca, in afara de finlandezi, englezi si danezi, europenii nu se omoara cu alimentele care contin asa-numitele grasimi bune.

Programul National de Evaluare a Starii de Sanatate a confirmat ca nu vrem sa auzim de sport si strambam din nas cand avem de ales intre fructe sau legume si o ceafa la gratar. 34% dintre barbati consuma zilnic mancaruri grase impreuna cu un pahar de bautura, 23 % dintre romance aleg si ele carnea grasa, iar 6% consuma alcool.

Specialistii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii insista sa consumam zilnic 2 grame de Omega 3 si 14 de Omega 6. Sunt asa-numitele grasimi esentiale, bune pentru inima, pe care organismul nu le poate produce singur.

Citește și
Alcool
Alcoolul creste riscul de cancer
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

E drept ca nu sunt foarte multe alimente care contin Omega 3, asa ca trebuie sa mancam mai des nuci, fistic, seminte de floarea-soarelui, uleiuri de masline si rapita, margarina si peste gras: somon, de pilda.

Omega 3 si Omega 6 regenereaza membrana care inconjoara celulele din organism si ii ajuta pe copii sa se dezvolte normal. Scad nivelul colesterolului in sange si reduc riscul de infarct si accidente vasculare cerebrale.

Specialistii spun ca si reducerea la jumatate a consumului de sare ar putea preveni 2,5 milioane decese pe an.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Bicarbonatul de sodiu previne parodontoza!
Bicarbonatul de sodiu previne parodontoza!

Bicarbonatul de sodiu previne parodontoza, afectiune de care sufera in prezent una din 5 persoane adulte. Iata un motiv puternic pentru a-l folosi frecvent in igiena dentara.

Alcoolul creste riscul de cancer
Alcoolul creste riscul de cancer

Mai putin de 40% dintre oameni metabolizeaza eficient alcoolul, insa nu se poate determina cu precizie care dintre noi.

Fumatorii pasivi, risc crescut de steatoza hepatica!
Fumatorii pasivi, risc crescut de steatoza hepatica!

Noi dovezi care atesta riscurile la care ne expunem din pricina poluarii vin din partea oamenilor de stiinta americani si suedezi.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.