CSID: Vezi aici ce trebuie sa mananci atunci cand esti stresat
In perioadele extrem de stresante, 6 din 10 persoane cresc in greutate. Explicatia? Organismul incearca sa faca fata solicitarilor si incetineste metabolismul. In plus, elibereaza doi hormoni care favorizeaza depunerea grasimilor.
Specialistii sunt foarte categorici: stresul major duce la ingrasare. Iar mecanismul este simplu: in conditii de presiune psihica, sistemul nervos central este profund tulburat, iar consecinta este si afectarea sistemul endocrin.
Pe de alta parte, stresul genereaza si un alt mecanism care favorizeaza depunerea haotica a kilogramelor. In perioadele de suprasolicitare, organismul va avea de suferit la capitolul imunitate si isi va incetini metabolismului. In aceste conditii, adoptarea unei dieta drastice pentru pierderea kilogramelor va avea un singur rezultat.
Asa ca dupa orice perioada stresanta, dieta trebuie conceputa astfel incat sa fortifice organismul, iar prin conbinatiile inteligente sa il ajute sa piarda si kilograme. Pentru masa de dimineata, nutritionsitii au o recomandare ferma: consumul de alimente ce contin vitamina B.
La ora 10, se poate consuma o banana, al aliment bogat in vitamina B, iar la a doua portie de fructe de la ora 16 sunt permise doar citricele care pot fi usor metabolizate. La pranz, pestele trebuie sa fie felul principal. Iar pentru cina, expertii in nutritie au o alte sugestie inspirata si sanatoasa: iaurtrul.
Daca acest regim echilibrat este respectat timp de cateva saptamani, sistemul nervos isi revine la normal iar numarul kilogramelor poate scadea cu 6.