CSID: Tratarea afectiunilor dentare, delicata in cazul bolnavilor de diabet

13-04-2009 00:00


Aceasta pentru ca anestezia, dar si hemoragiile le pot pune viata in pericol.

La ora actuala exista proceduri care permit tratarea cariilor sau chiar realizarea unor implanturi de catre dentist in colaborarea cu medicul care monitorizeaza boala cronica. Sa aflam cand sunt posibile aceste interventii!

Implantul dentar a venit ca o salvare pentru persoanele cu proteze sau pentru cele cu un dinte lipsa. In general, orice pacient poate beneficia de aceasta interventie, insa exista si contraindicatii.

Probleme pot aparea si in cazul persoanelor care sufera de reumatism sau afectiuni osoase. De exemplu, osteoporoza duce in timp la fragilizarea oaselor si implicit la un risc de fractura. Aceasta inseamna ca implantul dentar poate fi compromis. Cele mai expuse sunt femeile aflate la menopauza, din cauza perderilor osoase accentuate. Insa si persoanele tinere cu astfel de suferinte pot fi refuzate daca solicita un implant.

De aceea, inainte de efectuarea unui implant dentar, pacientul face un set de analize. In plus, medicul stomatolog se consulta cu medicul specialist, daca persoana are o anumita afectiune.

Implantul nu se face insa deloc in cazul bolilor grave precum leucemia, cancerul, diabetul necontrolat, afectiunile reumatice si cele renale grave.

Tags: csid, sanatate,

VIDEO PROTVPLUS.RO