CSID: Procedurile de detoxifiere nu curata intestinele!
Specialistii in bolile colonului mai spulbera un mit: procedurile de detoxifiere nu curata intestinele asa cum cred multe persoane.
Practic, diversele ceaiuri, pilule si alimente nu reusesc sa elimine substantele nocive depuse pe mucoasa colonului.
Mai mult, toxinele provenite din carne si produse procesate pot produce boli grave la nivelul aparatului digestiv.
Specialistii gastroenterologi sunt foarte fermi: o data ingerate, substantele toxice din anumite alimente nu pot fi eliminate din organism.
Agentii cancerigeni pe care putem sa ii luam din afumaturi, din alimente cu conservanti sau din grasimi de origine animala nu pot fi eliminate practic deloc. Ele raman si irita aparatul digestiv.
Toxinele alimentare afecteaza cel mai mult mucoasa colonului, zona unde apar peste 90% din cancerele de colon.
Din pacate, pentru toxinele provenite din carne rosie, dulciuri concentrate sau mezeluri nu exista un antidot in randul ceaiurilor sau alimentelor detoxifiante.
Medicii au cateva solutii pentru a contracara efectele toxinelor din alimente. Scaunul zilnic, mersul pe jos, consumul zilnic a 2 litri de apa si includerea in dieta de fructe si legume sunt tot atatea metode pentru a mentine buna functionare a colonului.
De asemenea, alimentele care contin multi conservanti trebuie consumate cu masura.
Desi nu vindeca, ceaiurile au un rol esential pentru buna functionarea a organismului.
De asemenea, carnea trebuie consumate de maximum doua ori pe saptamana, fiarta sau preparata la cuptor. In felul acesta, limitati cu peste 50% riscurile aparitiei unui cancer.
Acesta e motivul pentru care comportamentul alimentar corect este esential sa fie adoptat inca din primii ani de viata si mentinut pana la adanci batraneti.