Yo Shi, un nou sport la moda. Combina miscari din yoga cu cele din tai chi

Ultima actualizare: 26-10-2012 22:56

Sporturile clasice nu mai sunt la moda. Acum, se instaleaza confortabil pe piata antrenamente noi, care pot modela silueta, fara sa afecteze articulatiile. De exemplu, yo shi.

L-au inventat tailandezii care propun combinatia de miscari din yoga cu cele din tai chi inclusiv celor care sufera de hipertensiune.

Exercitiile elegante sunt inspirate din tai chi, artele martiale chineze vechi de mii de ani. Dar asta nu e tot! Antrenorii de la clubul de fitness olimpic din Bangkok le-au combinat cu yoga si astfel s-a nascut un nou sport: yo shi. La capitolul beneficii, sta excelent. Asta numai daca amintim faptul ca il pot practica inclusiv persoanele cu valori mari ale tensiunii.

Miscarile de yo shi sunt in jur de 30. Facute sub atenta supraveghere a antrenorilor, au numeroase efecte benefice. Flexibilitatea crescuta, circulatia sanguina imbunatita si tonusul muscular excelent sunt doar trei dintre ele.

In plus, antrenamentele de yo shi nu suprasolicita ligamentele si tendoanele. Yo shi poate fi practicat la orice varsta, insa persoanele cu probleme de sanatate trebuie sa solicite sfatul medicului. Exista si persoane care practica yo shi pentru eliminarea stresului, dar si a durerilor cronice de spate.

Specialistii tailandezi recomanda aceasta combinatie de yoga si tai si pentru detoxifierea organismului. Aceasta se realizeaza datorita imbunatatirii circulatiei sanguine in organele interne.

Un antrenament complet de yo shi dureaza o ora si jumatate. Iar specialisitii spun ca practicantii obtin o stare de concentrare maxima fie la primele ore ale diminetii, fie la apusul sorelui.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO