Yo Shi, un nou sport la moda. Combina miscari din yoga cu cele din tai chi
Sporturile clasice nu mai sunt la moda. Acum, se instaleaza confortabil pe piata antrenamente noi, care pot modela silueta, fara sa afecteze articulatiile. De exemplu, yo shi.
L-au inventat tailandezii care propun combinatia de miscari din yoga cu cele din tai chi inclusiv celor care sufera de hipertensiune.
Exercitiile elegante sunt inspirate din tai chi, artele martiale chineze vechi de mii de ani. Dar asta nu e tot! Antrenorii de la clubul de fitness olimpic din Bangkok le-au combinat cu yoga si astfel s-a nascut un nou sport: yo shi. La capitolul beneficii, sta excelent. Asta numai daca amintim faptul ca il pot practica inclusiv persoanele cu valori mari ale tensiunii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Miscarile de yo shi sunt in jur de 30. Facute sub atenta supraveghere a antrenorilor, au numeroase efecte benefice. Flexibilitatea crescuta, circulatia sanguina imbunatita si tonusul muscular excelent sunt doar trei dintre ele.
In plus, antrenamentele de yo shi nu suprasolicita ligamentele si tendoanele. Yo shi poate fi practicat la orice varsta, insa persoanele cu probleme de sanatate trebuie sa solicite sfatul medicului. Exista si persoane care practica yo shi pentru eliminarea stresului, dar si a durerilor cronice de spate.
Specialistii tailandezi recomanda aceasta combinatie de yoga si tai si pentru detoxifierea organismului. Aceasta se realizeaza datorita imbunatatirii circulatiei sanguine in organele interne.
Un antrenament complet de yo shi dureaza o ora si jumatate. Iar specialisitii spun ca practicantii obtin o stare de concentrare maxima fie la primele ore ale diminetii, fie la apusul sorelui.