V-ati saturat de ciorbe si fripturi? Mancati molecular!

×
Codul embed a fost copiat

Astazi puneti cratitele in dulap, uitati de tavi, tigai si oale sub presiune si incercati un alt mod de a manca. Aflati ce se poarta in materie de meniuri dintr-un material realizat impreuna cu revista The One.

Daca v-ati saturat de prajeli, fripturi sau ciorbe, incercati sa mancati ... molecular. Nu va ganditi la chimie sau portii minuscule, pentru ca acest termen se refera la mancarea transformata in spuma.

Se iau cateva lingurite de praf de alge, 10 grame de praf de calciu dizolvat in apa si ceea ce seamana cu un sifon din copilaria multora dintre noi! In loc de traditionalul piure avem o spuma de cartofi, iar icrele rosii se obtin foarte usor din picaturi de sos de soia, turnate in apa cu praf de calciu.

Sa nu credeti ca inventia e una noua. Un fizician pasionat de arta culinara a fost primul care si-a transformat bucataria in laborator in anii '60.

Jumatate de secol mai tarziu, cratita poate fi inlocuita cun lejeritate de un sifon, mancarurile isi schimba textura, iar noi putem gusta o friptura jeleu, dulciuri efervescente sau cartofii spuma.

Citește și
fursecuri cu scortisoara
Raiul gurmanzilor! Festivalul iubitorilor de fursecuri, la New York
„Monstrul din Avignon” a violat-o de 4 ori pe soția drogată a prietenului său. Vă avertizăm că urmează informații care vă pot afecta emoțional!

Cei care nu se inteleg bine cu fiertul, pasatul sau prajitul, au o alta optiune: pot deveni "raw vegani". Pe scurt, trebuie sa renunte la orice produs de origine animala si sa se hraneasca doar cu fructe, legume si seminte de tot soiul, toate crude.

 


 

Articol recomandat de sport.ro
Guvernul a găsit 100 de milioane € pentru un stadion nou! Proiectul SF devine realitate
Guvernul a găsit 100 de milioane € pentru un stadion nou! Proiectul SF devine realitate
Citește și...
Cheltuim tot ce castigam, iar 40% din salariu se duce pe mancare
Cheltuim tot ce castigam, iar 40% din salariu se duce pe mancare

Pentru cei care mai aveau nevoie de o confirmare, Institutul de Statistica anunta ca romanii isi dau aproape toti banii pe mancare si nu reusesc sa puna nimic deoparte.

Raiul gurmanzilor! Festivalul iubitorilor de fursecuri, la New York
Raiul gurmanzilor! Festivalul iubitorilor de fursecuri, la New York

Veniti, oameni buni, sa mancati pe saturate fursecuri de ciocolata pufoase si delicioase. Cam in acesti termeni si-au laudat marfa si i-au ademenit pe pofticiosi cofetarii prezenti la festivalul dedicat, la New York, prajiturilor "whoopies".

Produsele de patiserie abunda in grasimi rele si au multe calorii
Produsele de patiserie abunda in grasimi rele si au multe calorii

Obisnuiti sa mancati un croissant cu unt la micul dejun? Sau un pateu in drum spre serviciu? Aflati ca astfel consumati doza zilnica maxima de grasimi saturate.

Recomandări
Bucureștiul are cartiere întregi de consumatori de droguri. Familiile dependenţilor de stupefiante trăiesc un coşmar pe viu
Bucureștiul are cartiere întregi de consumatori de droguri. Familiile dependenţilor de stupefiante trăiesc un coşmar pe viu

În capitala României sunt cartiere în care la fiecare scară de bloc există cel puţin un consumator de droguri.

Cristina Neagu se retrage din activitate. Cea mai bună handbalistă a făcut anunțul la Știrile PRO TV: Va fi ultimul meu sezon
Cristina Neagu se retrage din activitate. Cea mai bună handbalistă a făcut anunțul la Știrile PRO TV: Va fi ultimul meu sezon

De 4 ori cea mai bună handbalistă din lume, Cristina Neagu s-a retras în iarnă de la echipa națională. A venit în studioul Știrilor PRO TV pentru un nou anunț important.

Autostrada Moldovei, A7: Șeful de la Transporturi promite că se va putea circula de la Ploiești la Focșani din decembrie
Autostrada Moldovei, A7: Șeful de la Transporturi promite că se va putea circula de la Ploiești la Focșani din decembrie

La finalul lunii decembrie se va circula pe Autostrada Moldovei de la Ploiești la Focșani. Așa sună promisiunea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.