V-ati saturat de ciorbe si fripturi? Mancati molecular!

×
Codul embed a fost copiat

Astazi puneti cratitele in dulap, uitati de tavi, tigai si oale sub presiune si incercati un alt mod de a manca. Aflati ce se poarta in materie de meniuri dintr-un material realizat impreuna cu revista The One.

Daca v-ati saturat de prajeli, fripturi sau ciorbe, incercati sa mancati ... molecular. Nu va ganditi la chimie sau portii minuscule, pentru ca acest termen se refera la mancarea transformata in spuma.

Se iau cateva lingurite de praf de alge, 10 grame de praf de calciu dizolvat in apa si ceea ce seamana cu un sifon din copilaria multora dintre noi! In loc de traditionalul piure avem o spuma de cartofi, iar icrele rosii se obtin foarte usor din picaturi de sos de soia, turnate in apa cu praf de calciu.

Sa nu credeti ca inventia e una noua. Un fizician pasionat de arta culinara a fost primul care si-a transformat bucataria in laborator in anii '60.

Jumatate de secol mai tarziu, cratita poate fi inlocuita cun lejeritate de un sifon, mancarurile isi schimba textura, iar noi putem gusta o friptura jeleu, dulciuri efervescente sau cartofii spuma.

Citește și
fursecuri cu scortisoara
Raiul gurmanzilor! Festivalul iubitorilor de fursecuri, la New York
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

Cei care nu se inteleg bine cu fiertul, pasatul sau prajitul, au o alta optiune: pot deveni "raw vegani". Pe scurt, trebuie sa renunte la orice produs de origine animala si sa se hraneasca doar cu fructe, legume si seminte de tot soiul, toate crude.

 


 

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Cheltuim tot ce castigam, iar 40% din salariu se duce pe mancare
Cheltuim tot ce castigam, iar 40% din salariu se duce pe mancare

Pentru cei care mai aveau nevoie de o confirmare, Institutul de Statistica anunta ca romanii isi dau aproape toti banii pe mancare si nu reusesc sa puna nimic deoparte.

Raiul gurmanzilor! Festivalul iubitorilor de fursecuri, la New York
Raiul gurmanzilor! Festivalul iubitorilor de fursecuri, la New York

Veniti, oameni buni, sa mancati pe saturate fursecuri de ciocolata pufoase si delicioase. Cam in acesti termeni si-au laudat marfa si i-au ademenit pe pofticiosi cofetarii prezenti la festivalul dedicat, la New York, prajiturilor "whoopies".

Produsele de patiserie abunda in grasimi rele si au multe calorii
Produsele de patiserie abunda in grasimi rele si au multe calorii

Obisnuiti sa mancati un croissant cu unt la micul dejun? Sau un pateu in drum spre serviciu? Aflati ca astfel consumati doza zilnica maxima de grasimi saturate.

Recomandări
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Supraconsumul și poluarea cu microplastice ne omoară cu zile. “Consumăm toți echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”
Supraconsumul și poluarea cu microplastice ne omoară cu zile. “Consumăm toți echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”

Supraconsumul și poluarea cu microplastice au ajuns la niveluri atât de mari încât “fiecare dintre noi consumăm echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”.