V-ati saturat de ciorbe si fripturi? Mancati molecular!
Astazi puneti cratitele in dulap, uitati de tavi, tigai si oale sub presiune si incercati un alt mod de a manca. Aflati ce se poarta in materie de meniuri dintr-un material realizat impreuna cu revista The One.
Daca v-ati saturat de prajeli, fripturi sau ciorbe, incercati sa mancati ... molecular. Nu va ganditi la chimie sau portii minuscule, pentru ca acest termen se refera la mancarea transformata in spuma.
Se iau cateva lingurite de praf de alge, 10 grame de praf de calciu dizolvat in apa si ceea ce seamana cu un sifon din copilaria multora dintre noi! In loc de traditionalul piure avem o spuma de cartofi, iar icrele rosii se obtin foarte usor din picaturi de sos de soia, turnate in apa cu praf de calciu.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Sa nu credeti ca inventia e una noua. Un fizician pasionat de arta culinara a fost primul care si-a transformat bucataria in laborator in anii '60.
Jumatate de secol mai tarziu, cratita poate fi inlocuita cun lejeritate de un sifon, mancarurile isi schimba textura, iar noi putem gusta o friptura jeleu, dulciuri efervescente sau cartofii spuma.
Cei care nu se inteleg bine cu fiertul, pasatul sau prajitul, au o alta optiune: pot deveni "raw vegani". Pe scurt, trebuie sa renunte la orice produs de origine animala si sa se hraneasca doar cu fructe, legume si seminte de tot soiul, toate crude.