V-ati saturat de ciorbe si fripturi? Mancati molecular!
Astazi puneti cratitele in dulap, uitati de tavi, tigai si oale sub presiune si incercati un alt mod de a manca. Aflati ce se poarta in materie de meniuri dintr-un material realizat impreuna cu revista The One.
Daca v-ati saturat de prajeli, fripturi sau ciorbe, incercati sa mancati ... molecular. Nu va ganditi la chimie sau portii minuscule, pentru ca acest termen se refera la mancarea transformata in spuma.
Se iau cateva lingurite de praf de alge, 10 grame de praf de calciu dizolvat in apa si ceea ce seamana cu un sifon din copilaria multora dintre noi! In loc de traditionalul piure avem o spuma de cartofi, iar icrele rosii se obtin foarte usor din picaturi de sos de soia, turnate in apa cu praf de calciu.
Sa nu credeti ca inventia e una noua. Un fizician pasionat de arta culinara a fost primul care si-a transformat bucataria in laborator in anii '60.
Jumatate de secol mai tarziu, cratita poate fi inlocuita cun lejeritate de un sifon, mancarurile isi schimba textura, iar noi putem gusta o friptura jeleu, dulciuri efervescente sau cartofii spuma.
Cei care nu se inteleg bine cu fiertul, pasatul sau prajitul, au o alta optiune: pot deveni "raw vegani". Pe scurt, trebuie sa renunte la orice produs de origine animala si sa se hraneasca doar cu fructe, legume si seminte de tot soiul, toate crude.