"Let's Do It, Romania!" 150.000 de voluntari s-au luptat cu tone de gunoi

Ultima actualizare: 10-10-2012 01:47
Azi vom avea o tara mai curata. Campania Let's Do ...
"Let's Do It, Romania!" 150.000 de voluntari s-au ...
"Let's Do It, Romania!" 150.000 de voluntari s-au ...

UPDATE: Peste 150.000 de romani au renuntat la sambata libera si-au spus "Let's do it Romania". Vorbim despre un proiect de o amploare fara precedent, care i-a avut ca actori principali pe cei care isi doresc o tara mai putin poluata.

Oamenii au incercat ca intr-o singura zi sa curate padurile, apele si muntii si, spun ei, au reusit.

Pe la 7-8 dimineata, grupuri organizate sau familii au sosit in Padurea Baneasa cu microbuze si autobuze. Au stiut din start ca vor avea multa treaba, insa nu se asteptau la cantitati atat de mari de gunoaie, la doi pasi de Capitala.

O fetita are si un mesaj pentru cei care au confundat padurea cu ghena: "Sa nu mai arunce si sa vina si ei sa ne ajute!"

Si la Mogosoaia, voluntarii ieseau rand pe rand din padure cu sacii plini. Cate o camioneta venea sa elibereze zona.

Mai multe anvelope, o plapuma si in rest mii de PET-uri si ambalaje. Asta au gasit o parte dintre cei care curata padurea din Mogosoaia.

"Let's do it Romania" si-au spus si zeci de mii de voluntari din restul tarii, care la prima ora s-au dus la punctele de inregistrare de unde au primit saci, manusi, dar si harti ale zonelor mizere.

Ce-au aruncat semenilor lor in mijlocul naturii, la Cluj? "Te miri ce! De la televizoare, electrocasnice, geamuri, materiale de constructie, lucruri intime, absolute orice. E catastrofa pentru ca intra in pamant, se fac straturi si nu ai cum sa le scoti", a spus unul dintre voluntari.

La Iasi, aceeasi situatie: in zonele de agrement, cei peste 4.000 de voluntari au gasit un adevarat depozit.

Si jandarmii din Ilfov au descins sambata printre gunoaie inarmati, de data aceasta, cu manusi rezistente si multe pungi. Le-au stat alaturi si zeci de detinuti.

Nici persoanele publice nu s-au ferit de munca. Voluntarii din Pitesti, de pilda, l-au avut printre ei pe Smiley, asa ca oficial le-a mers bine.

Proiectul "Let's Do It" a inceput in 2008, in Estonia, si a continuat in tari ca Lituania, Letonia, Portugalia si Slovenia.

Cu toate ca este doar o picatura de apa intr-un ocean, merita sa ii laudam pe cei care sambata au iesit la curatenie.

Muntii de saci plini de gunoaie vor fi stransi in termen de maximum doua saptamani, cu toate ca unele firme de salubrizare au inceput colectarea inca de sambata. Unele deseuri vor fi incinerate, altele reciclate, insa cea mai mare parte va ajunge in gropile de gunoi din fiecare judet.

Si elevii Scolii cu clasele I-VIII Birsesti, jud. Vrancea, (primele trei imagini) indrumati de diriginti, au participat la campania "Let's do it Romania", strangand toate gunoaiele din comuna.

"Let's Do It, Romania!" La Cluj pana si picii au iesit la strans de gunoaie

Harta deseurilor "Let’s Do It, Romania!

70% din suprafata tarii, cartata in cadrul proiectului Let's Do It, Romania

Vedetele din Romania spun Let`s Do It, Romania!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO