LET'S DO IT ROMANIA. Amalia Enache: "Ajutati-ne sa nu mai existe campania. Nu mai aruncati mizerie"
Proiectul "Let's Do It, Romania!" se desfasoara in fiecare an si isi propune sa responsabilizeze autoritatile si cetatenii in ceea ce priveste grija fata de mediu.
Ce au spus vedetele despre cea mai recenta campanie "Let's Do It, Romania":
George Vintila: Marea problema a romanilor e atitutinea si mentalitatea. Nu e vina nostra ca popor, am stat sub unii care nu ne-au invatat chestiile astea. Pana nu s-au deschis posibilitatile noi nu am stiut ca se poate face treaba asta, la modul asta: masa, voluntariat, hai sa-i invatam, sa le dam peste cap, daca ei nu vor, nu?
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Alex Dima, care a participat la "Let's Do It. Romania" alaturi de fetita lui, Sara: Mie imi place natura, imi place padurea. Crestea inima in mine cand vedeam sacii. Iubesc natura. Am venit pentru ea (n.r. pentru Sara), pentru ca imi doresc sa traiasca intr-o tara mai curata. E un inceput acum. Am venit cu ea ca sa vada ce se intampla aici, sa invete. E important sa inteleaga inca de acum sa faca curatenie si poate intr-o zi sa-i invete si pe altii.
Amalia Enache: E unul dintre lucrurile care ma deranjeaza cel mai mult - ca nu e tara curata. Nu inteleg de ce m-ar interesa sa fie curatenie doar la mine in casa. Sunt un om care se plimba mult, iese la aer curat, prin paduri. Imi place ca si acolo pe unde ma plimb sa fie la fel de curat ca si la mine in casa. Prin urmare, pun mana sa ajut. Eu as vrea foarte mult sa nu mai existe "Let's Do It, Romania". Nu ar mai exista, daca noi nu am mai avea ce sa facem. Din pacate, an de an, avem foarte multa treaba. Mesajul meu este: ajutati-ne sa nu mai existe aceasta actiune. Nu mai aruncati mizerie, pentru ca atunci noi nu vom mai avea de ce sa facem aceasta actiune.
Iata care sunt cele mai importante lucruri despre Ziua de Curatenie Nationala de pe 12 mai:
Actiunea de ecologizare a inceput la ora 8 dimineata, la punctele de inregistrare din toata tara.
Dupa ce si-au anuntat prezenta completand cateva date simple, participantii la campanie au primit o zona de curatat mormane din partea organizatorilor, in cazul in care nu si-au alocat online un morman.
In cazul in care nu au avut transport propriu, participantilor le-au fost puse la dispozitie mijloace de transport in comun (acolo unde a fost posibil) sau s-au putut organiza echipe de curatenie ad-hoc.
Voluntarii au fost incurajati sa mearga cu materiale proprii (saci si manusi), pe cat posibil, pentru ca nu s-a putut face o estimare exacta a voluntarilor care au participat la curatenie.
Colectarea deseurilor s-a facut separat, pe deseuri reciclabile si nereciclabile. In acest sens, participantii au fost rugati sa foloseasca autocolantele/semnele distinctive prinse de saci, care sa permita diferentierea acestora.
Au primit la punctele de inregistrare autocolante pe care sa le lipeasca pe sacii cu deseuri reciclabile (peturi, doze, hartii, alte plastice - cu conditia sa nu fie murdare de uleiuri).
Curatenia s-a incheiat la ora 15:00. Foarte important, va rugam sa confirmati rezultatele muncii voastre, pe site, la butonul Am fost la curatenie!
Pentru orice fel de intrebari legate de curatenie, va rugam sa sunati la call center-ul nostru: 0318 21 21 21.
Peste 1.200 de voluntari au participat la campania "Let's Do It, Bistrita-Nasaud
Peste 1.200 de voluntari au participat, sambata, la campania "Let's Do It, Bistrita-Nasaud!", acestia propunandu-si sa stranga mai multe deseuri decat in campania precedenta.
Potrivit lui Cristian Tetcu, coordonatorul judetean al campaniei, actiunile principale in acest an au fost indreptate spre ariile protejate, dar si spre raurile din judet, lizierele padurilor si zonele de agrement din jurul oraselor sau al obiectivelor turistice cunoscute.
Obiectivul strategic al actiunii din acest an a fost cresterea procentului de reciclare a deseurilor la 30 la suta din numarul de saci colectati, de la 26 la suta in 2011 si 17 la suta in 2010.
Conform sursei citate, numarul de voluntari care au confirmat participarea la nivelul judetului este de 1.247, din care 636 din municipiul Bistrita.
Din totalul numarului de voluntari, 469 sunt tineri sub 18 ani, diferenta de 778 fiind adulti, aspect care confirma stategia organizatorilor de a motiva adultii in actiunile de ecologizare si elevii in actiuni de informare si constientizare.
Potrivit organizatorilor, au fost distribuiti peste 2.800 de saci menajeri de 120 litri si 1.600 de perechi de manusi.
Acesta este al treilea an consecutiv in care echipa "Let's Do It, Bistrita-Nasaud!" iese sa adune gunoaie din judet. La editiile din 2010 si 2011 au participat peste 3.000 de voluntari, care au colectat peste 7.000 de saci de deseuri.
Iata HARTA MIZERIEI din Romania:
Detinutii de la Poarta Alba se implica in campania "Let's do it Romania"
Un numar de 30 de detinuti incarcerati in Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta au participat, sambata, la Campania "Let's do it Romania", alegand pentru ecologizare o padure in care constantenii obisnuiesc sa mearga la iarba verde.
Astfel, incepand cu ora 08.00, un numar de 30 de persoane private de libertate din Penitenciarul Poarta Alba, din regim deschis si semideschis, s-au alaturat campaniei de curatenie "Let's do it Romania", participand la actiuni de ecologizare in padurea de la marginea localitatii Valu lui Traian, un loc apreciat de constanteni si ales in special pentru iesirile din weekend.
Detinutii au fost insotiti de cadrele din serviciul de paza si supraveghere si reprezentanti ai sectorului educatie si asistenta psihosociala din Penitenciarul Poarta Alba.
Actiunea s-a desfasurat in baza unui contract de voluntariat incheiat intre Administratia Nationala a Penitenciarelor si Asociatia Viitorul in Zori.
Si Jandarmeria Romana s-a alaturat acestei campanii de ecologizare, tot in baza unui protocol incheiat cu Asociatia Viitorul in Zori, iar 25 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean Constanta au ales pentru curatenie tot o padure, dar din partea de sud a judetului, aflata in apropierea statiunii Neptun.
In zilele de 8 si 9 mai, in urma unei actiunii de cartare a zonelor celor mai vulnerabile, jandarmii au stabilit si delimitat zona cuprinsa intre DN 39, DN 39 B (legatura Neptun) si Popasul Caprioarelor, respectiv Padurea Comorova, iar de la ora 08.00 au iesit sa stranga sticlele de plastic, hartiile, cartoanele, cauciucurile si ce alte deseuri au mai aruncat constantenii prin padure.
Sursa: Pro TV
Etichete: voluntari, let's do it romania, ecologizare, curatenie generala,
Dată publicare:
12-05-2012 11:11