Jos palaria in fata lui Cristi Minculescu si a colegilor sai de la Iris!

Ultima actualizare: 17-10-2012 17:50

De 30 de ani rezista in lumea artistica, in timp ce in jurul lor zeci de trupe dispar fara sa faca istorie. Cei de la Iris au renascut dupa sapte luni de pauza, perioada in care Cristi Minculescu a trecut printr-un dificil transplant de ficat.

Desi refacut numai 70%, solistul a gasit energia sa urce iar pe scena, demonstrand tuturor ca puterea mintii face minuni. In fata unui astfel de om, spunem "Jos Palaria!".

Pentru el si toti cei din trupa Iris, fiecare zi fara "cantare" a fost un chin. In peste doua decenii de existenta in formula actuala, putine lucruri i-au putut tine departe de scena.

De data aceasta insa au avut scutire medicala. Zvonurile aparute la inceputul anului despre starea de sanatate a lui Cristi Minculescu s-au confirmat in aprilie: solistul de la Iris trebuia supus urgent unui transplant de ficat din cauza unei afectiuni ereditare: polichistica hepato-renala.

Cristi Minculescu a dus boala pe picioare. Ani de zile a cantat frant in doua de dureri cumplite. In aprilie, profesorul Dorel Sandesc din Timisoara i-a intermediat internarea la Regensburg, iar acolo a fost gasit si donatorul perfect: sotia lui, Rodica.

La numai trei luni dupa operatie, Cristi Minculescu a vrut neaparat sa urce din nou pe scena.

In lipsa lui Cristi, nici unul dintre membrii trupei nu a vrut sa cante fara el. O solidaritate exemplara si rara intr-un domeniu atat de dur, care destrama trupe si te arunca in uitare peste noapte.

La Simleul Silvaniei, inaintea primului spectacol de dupa operatie, toata trupa avea emotii. Asteptarea era mare si pauza prea lunga. Pentru spectacol, il testasera pe Cristi in repetitii la club, insa scena, stiau toti, era altceva. In plus, simteau ca e un show special - toata lumea avea sa fie cu ochii pe ei.

A fost noaptea revenirii lui Cristi Minculescu, desi concertul oficial va fi abia in octombrie la Bucuresti. A fost testul care a demonstrat ca inconfundabila voce inca mai poate atinge notele care au facut-o celebra si un mesaj ca Iris, una dintre putinele trupe longevive de la noi, merge mai departe.

O singura problema mai are de rezolvat acum Cristi Minculescu ca sa simta ca a revenit in forta, definitiv: nu poate da autografe pana in martie fiindca i s-a recomandat sa evite locurile aglomerate. In rest insa, spectacolul poate sa continue!
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO