Jos palaria in fata tinerilor care aleg sa ramana in Romania!

Ultima actualizare: 09-07-2013 14:59
Jos palaria

In timp ce multi nu mai stiu cum sa fuga de aceasta tara, sunt si tineri absolventi ai unor universitati de prestigiu care se intorc intre ai lor.


Intra pe site-ul campaniei "Jos palaria"!

Dupa ce au lucrat prin America, la companii puternice, pariaza pe ceea ce ei numesc acasa si pe oportunitatile de aici. Daca vom invata sa-i pastram, vom avea numai de castigat: importam astfel mentalitati occidentale si minti luminate.

Pro TV isi scoate astazi palaria in fata celor care cred in viitorul Romaniei si vin sa il construiasca aici, impreuna cu noi.

Cu profesori geniali si predecesori celebri la Harvard, Alex Manaila a inteles foarte repede ca nu faci performanta fara putina modestie si nici cariera fara sacrificii: a depus nenumarate CV-uri si s-a oferit chiar sa munceasca gratis.

Ofertele de munca, platite, au inceput sa curga si romanul s-a trezit imediat dupa facultate lucrand la unele dintre cele mai mari companii financiare din lume. Avea el, insa, un plan al lui: sa revina in Romania, dar nu inainte sa capete cat mai multa experienta in America si Europa. De patru luni, se afla intr-un post cheie la o multinationala din Bucuresti.

E, asadar, exponentul unei generatii noi, cea a non-emigrantilor, a tinerilor scoliti in strainatate, care se intorc in Romania, unde vad oportunitati nesfarsite. Pasari rare intr-o tara care si-a vazut populatia scazand dramatic de la Revolutie incoace.

Nu e coincidenta deci ca in Bucuresti si-a revazut un fost coleg de la Liceul German, absolvent al universitatii americane Franklin and Marshal. Ludwig Petre a revenit si el acasa de cateva luni cu o diploma serioasa si o mentalitate demna de respect. Dupa ce a lucrat in PR, in cercurile politice de la Washington, nu are nicio problema sa coboare la munca de jos, atunci cand o cere afacerea parintilor lui: un hotel de lux din Bucuresti.

Alex si Ludwig si-au pus la bataie mintile scolite prin America si impreuna au infiintat clubul "Ivy and Excellence", un loc de intalnire al oamenilor de afaceri din Romania cu cei din generatia urmatoare.

Impactul lor in tara ar putea fi enorm, daca statul roman nu le-ar pune si bete in roate. Colegi de-ai lui Alex si Ludwig au plecat dezamagiti si socati din Romania, dupa ce diplomele de la Stanford, Harvard sau Oxford nu le-au fost echivalate. O problema majora pentru mii de tineri, care nu sunt siguri ca vor fi primiti asa cum ar trebui inapoi acasa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO