Cristi Minculescu se simte bine dupa prima zi de la transplant!

Ultima actualizare: 08-05-2012 06:57

Operatia, care a durat 10 ore, a decurs bine, iar organismul lui Cristi Minculescu a acceptat bucata de ficat primita de la sotia sa. Aseara, artistul s-a trezit si a vorbit cu fiul sau, dar si cu unul dintre medicii care l-au operat.

Sute de oameni i-au lasat mesaje de incurajare lui Cristi:

Stefan: "Dumnezeu sa te ajutesa treci cu binede tot ceva urma operatiei care a reusit, iar tu cristi sa te insanatosesti rapid pentru a ne incinta pe noi spectatori taisi a formatiei IRIS cu frumoasele voastre melodii incepind cu a fost odata iris."

Loredana"eram sigura ca o sa reuseasca...avem nevoie de tine cristi,sa ne canti in continuare cum doar tu stii:D...MULTA SANATATE tie si sotiei tale,care a dat dovada de multa dragoste si curaj."

gabi nicola 53"multa sanatate domnului cristian minculescu!"

Solistul de la Iris si sotia sa au trecut cu bine peste operatia in urma careia el a primit lobul drept din ficatul ei. 20 de kilograme cantarea ficatul bolnav al artistului, spun medicii.

Unul dintre copiii lor a stat tot timpul cu pumnii stransi pe holurile spitalului de langa Munchen. Cu gandul i-au fost alaturi si colegii de trupa, cei din alte formatii rock, dar si fanii.

Sunt sapte zile de cand sotii Minculescu se afla in Germania. Cea de azi a fost cea mai grea. Au fost aproape 10 ore de operatie care s-a desfasurat in trei etape.

Prima a intrat in sala sotia artistului, la 08.00 dimineata. Rodica Minculescu a donat o portiune din ficat, adica lobul drept, pentru salvarea sotului sau.

Prelevarea, foarte delicata, a durat aproximativ patru ore. Intre timp, a fost adus si Cristi Minculescu. I-a fost facuta anestezie generala, administrata chiar de medicul roman Dorel Sandesc, cel care l-a insotit pana la Spitalul din Regensburg. Specialistii i-au extirpat ficatul bolnav si i-au pus in loc lobul drept, primit de la sotie.

Totul s-a incheiat dupa ora 18.00, cu bine. Cei doi sunt acum la terapie intensiva.

Cand au deschis insa abdomenul lui Cristi, medicii au gasit un ficat plin de chisturi si foarte mare in volum si greutate, cat un sac de 20 de kilograme.

Colegi de trupa, artisti si fani au fost toata ziua alaturi de simbolul Iris cu gandul.

Sotii Minculescu vor mai sta in spitalul de langa Munchen cateva saptamani pentru recuperare. Interventia de astazi era singura sansa a artistului la insanatosire: suferea de o boala ereditara, caracterizata prin aparitia de chisturi pe ficat si rinichi. Analizele au aratat ca sotia sa este compatibila si dupa mai multe seturi de investigatii a venit si operatia. Una reusita.

Deja oficialii din Ministerul Sanatatii au anuntat ca statul roman suporta costul interventiei, respectiv 47.000 de euro.

Cristi Minculescu este fara doar si poate unul dintre cei mai iubit artisti romani. S-a alaturat trupei Iris in anul 1980 si de atunci a devenit un simbol cu milioane de fani.

Vezi un portret stirileprotv.ro, "Iris, dupa 30 de ani".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO