Statul n-are bani pentru "minunile" medicale care costa doar cateva mii de euro. Povestea lui Rares
7.000 de euro s-au strans in cateva zile pentru Rares, copilul care a suferit acum cateva luni un transplant hepatic. Mama lui a inteles ca sunt si romani cu suflet mare, marcati de dorinta baiatului de a incepe sa mearga si si-a spus povestea.
La 9 ani, Rares e dezvoltat ca un copil de 3 ani, dar in cateva saptamani, medicii de la Spitalul Marie Curie ii vor face implanturi pe os. Peste un an si un pic, acest baiat greu incercat, va putea sa incerce sa faca primii pasi singur.
Alegeri 2024
19:17
Ce se întâmplă dacă o persoană încearcă să voteze de două ori și este identificată de sistemul de alertă
19:09
Negocieri între partidele „de dreapta”. Surse: PNL ar încerca să-l convingă pe Mircea Geoană să se retragă din cursă
15:52
AEP anunță că, în premieră, vom avea posibilitatea să vedem rezultatul alegerilor „în timp real”
15:43
Referendumul din București, 24 noiembrie 2024. Ce întrebări vor fi pe buletinele de vot și ce urmărește Nicușor Dan
Monica Pristanda, mama: "Vreau sa le multumesc celor care ne-au ajutat. Se pare ca se indeplineste visul".
Operatia lui Rares e programata peste doua saptamani, pentru ca, dupa transplant, organismul copilului e inca sensibil la anestezie.
La ce foloseste insa curajul copiilor daca oamenii care semneaza facturi in sanatate sunt imuni la suferinta lor? Pare incredibil, dar cu cateva mii de euro, bani pe care Casa de Asigurari nu ii mai da nici pentru cazuri sociale extreme, pot fi rezolvate infirmitati care pareau fara leac.
Piciorul drept e acum de balerina, spune mama, care isi aminteste ca membrul era si mai contorsionat decat piciorul stang.
Mama Mariei: "Cand am desfacut-o ieri nu mi-a venit sa cred ce frumoasa e operatia. E drept, e lung... Peste 30 de fracturi a avut ea. Se rupea osul imediat cum sarea, cum se rostogolea".
Dar ca sa ajunga la primul pas, trebuie operat si piciorul stang. La fel ca Rares, si fetita are nevoie de implanturi. Asa ca bietii parinti ajung sa ceara mila unor necunoscuti.
Prof. dr. Gheorghe Burnei, medic ortoped: "Tergiversarea tratamentului, ca urmare a lipsei de implanturi, ne face sa avem un prognostic mai rezervat".Este un mod delicat de a spune ca toti parintii care nu au ce vinde sau nu gasesc de unde sa ia cu imprumut 7-8.000 de euro nu-si vor vedea niciodata copii alergand. In Romania, ar trebui sa te bucuri daca poti face asta fara sa ceri ajutor in genunchi.
Sursa: Pro TV
Etichete: transplant, donatii, operatii, transplant de ficat,
Dată publicare:
25-05-2013 18:25