Postul de televiziune CNN dedica un program special implinirii a 20 de ani de la Revolutia Romana.

O echipa de jurnalisti se afla in Bucuresti si transmite de aici corespondente si reportaje despre evenimentele din '89 si schimbarile prin care am trecut in ultimele doua decenii. Corespondentii CNN au stat de vorba si cu o echipa a PROTV careia i-au impartasit impresiile despre tara noastra.

Corespondentul Fionnuala Sweeney si echipa CNN au filmat un reportaj in cladirea fostului Comitet Central. Jurnalista l-a intervievat pe fostul prim ministru Petre Roman, un martor cheie al evenimentelor din ziua de 22 decembrie. El a rememorat clipele decisive ale zilei si a condus-o prin birourile care au apartinut candva sotilor Ceausescu.

Pentru Petre Roman, momentul a fost unul extrem de emotionant. Membru fondator al Frontului Salvarii Nationale, Roman a retrait momentele de acum 20 de ani si si-a amintit fiecare clipa intocmai.

Intrebarile cheie ale Revolutiei raman fara raspuns chiar si pentru niste jurnalisti cu multa experienta.

Acum doua saptamani, o alta echipa a postului CNN a realizat in Romania o serie de reportaje si interviuri cu personalitati care au trait zilele Revolutiei din primul rand.

In cadrul programului "Toamna Schimbarii - Romania" , postul CNN va difuza si materiale realizate la fabrica de automobile Dacia Renault sau la Casa Poporului.