BACALAUREAT 2013. Procentul de promovare la liceul Bolintineanu, sub 50%. In 2010 a fost de 90%
Au curs lacrimi adevarate de disperare sau de bucurie in fata liceului, al carui nume a devenit in ultima saptamana sinonim cu notiunea de frauda.
La ''Dimitrie Bolintineanu'', in Bucuresti, s-au inregistrat cele mai slabe rezultate din istoria scolii. Si oricum, picati sau admisi, absolventii mai au un examen de dat in fata anchetatorilor- audierea in dosarul spagii.
Problema porneste de la faptul ca in Romania obtinerea diplomei pare sa fie mult mai importanta decat ceea ce stie sau poate sa faca acela care o primeste.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
''Lacrimile de fericire sunt cele mai bune. Am luat 7, 20, dar cred ca e o medie foarte buna. Sunt fericita ca am scapat, dupa un an in care chiar am muncit", spune o eleva.
Si, mai ales, dupa o serie de probe scrise date intr-o atmosfera extrem de tensionata si sub influenta unor episoade inca nelamurite.
O perchezitie corporala, dupa testul de limba romana. Un anunt-soc, cum ca directoarea liceului e retinuta. Inlocuirea comisiei si, in final, descinderea de vineri, cu autobuze si cordoane de politisti. Victoria are un gust aparte.
Doar 104 dintre candidatii de la Bolintineanu au rasuflat usurati si s-au bucurat de notele obtinute. Ceilalti 131 isi vor incerca norocul din nou in toamna. Este cel mai mare procent de rateuri din istoria institutiei.
In 2010 promovabilitatea la bolintineanu depasea 90%. Odata cu introducerea camerelor de supraveghere, in 2011, procentul celor care au trecut examenul maturitatii a scazut aproape la jumatate. In acest an, mai putin de 50% dintre candidati au luat note de trecere.
In acest an, lucrarile au fost corectate de a doua comisie numita de minister, dupa ce prima a fost suspendata sub suspiciunea de frauda.
Pentru ca hotul neprins e doar pentru moment negustor cinstit, deasupra tuturor absolventilor de anul acesta planeaza inca acuzatia ca notele au fost obtinute necinstit.
Sursa: Pro TV
Etichete: bacalaureat, frauda, Liceul Dimitrie Bolintineanu,
Dată publicare:
08-07-2013 13:06