Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doliu în atletism. A murit legendarul antrenor John Velzian

Lumea sportului este în doliu. Legendarul antrenor de atletism John Velzian, marele artizan al succesului ţării la atletism, a murit, joi, la Nairobi, la vârsta de 93 de ani, informează AFP, citată de Agerpres.

Primul antrenor de atletism din Kenya după independenţă, John Velzian a contribuit la carierele lui Kipchoge Keino, dublu medaliat olimpic cu aur la 1.500 m şi 3.000 m obstacole, şi Wilson Kiprugut la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964.

Preşedintele Federaţiei kenyene de atletism, Jack Tuwei, a salutat "contribuţiile de dezvoltare ale atletismului în ţara sa şi în Africa".

"În vieţile noastre, există puţine persoane speciale precum John Velzian", a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, World Athletics.

 

Citește și
Cântăreața Hanka Horka, care s-a infectat intenționat cu Covid-19, ca să nu se vaccineze, a murit
Cântăreața Hanka Horka, care s-a infectat intenționat cu Covid-19, ca să nu se vaccineze, a murit
John Velzian, britanicul care a scris istorie pentru Kenya

 

Federaţia internaţională i-a decernat premiul pentru întreaga carieră de antrenor în noiembrie 2011 şi l-a numit la conducerea centrului regional al Africii de Est şi centrale la Nairobi.

"El era foarte riguros în metodele de pregătire sub fostul sistem britanic şi m-a ajutat să devin cel mai bun atlet din lume", a declarat Keino.

John Velzian, născut în Marea Britanie şi stabilit în Kenya, a rămas în această ţară după obţinerea independenţei, în 1963.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult