Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Adidas interzice fanilor să adauge „44” la tricoul echipei germane de fotbal. Motivul evident

Adidas le-a interzis fanilor de fotbal să personalizeze tricoul naționalei germane cu numărul 44 din cauza asemănării sale cu simbolul folosit de unitățile naziste SS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Schutzstaffel (SS), o organizație paramilitară a celui de-al Treilea Reich al lui Adolf Hitler, a fost însărcinată cu realizarea genocidului industrializat al poporului evreu din întreaga Europă.

Preocupările cu privire la tricouri au fost inițial ridicate de istoricul Michael König, care a spus că designul este „foarte discutabil”.

Echipamentul german a stârnit și controverse din cauza culorii sale roz. Susținătorii susțin că reflectă diversitatea Germaniei, în timp ce criticii susțin că este netradițional și este o luare de bani organizată de Asociația Germană de Fotbal (DFB).

Un purtător de cuvânt al Adidas, Oliver Brüggen, a negat că asemănarea echipamentului cu simbolurile naziste a fost intenționată.

„Noi, ca companie, ne angajăm să ne opunem xenofobiei, antisemitismului, violenței și urii sub toate formele”, a spus el. „Vom bloca personalizarea tricourilor.”

Proiectat în 1929, simbolul SS a devenit sinonim cu unele dintre cele mai grave crime comise de naziști.

Membrii SS au fost responsabili de paza lagărelor de concentrare, de interogarea suspecților trădători și de conducerea lagărelor de exterminare precum Auschwitz, unde au fost ucișj peste un milion de oameni.

Este a doua oară în ultimele săptămâni când un echipament internațional de fotbal a stârnit controverse. Fanii Angliei au criticat modificările aduse crucii lui St George de pe spatele gulerului tricoului echipei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult