Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat a fost arestat în Marea Britanie pentru spionaj în folosul Chinei

Un bărbat în vârstă de peste douăzeci de ani a fost arestat în Marea Britanie pentru că a spionat pentru China, potrivit publicaţiei Sunday Times.

„Agenţi ai Serviciului metropolitan de poliţie au arestat doi bărbaţi pe 13 martie, fiind suspectaţi de încălcarea articolului 1 din Legea secretelor oficiale din 1911", a indicat poliţia, scrie Agerpres.

Primul a fost arestat în regiunea Oxford, celălalt la Edinburgh.

Cel de-al doilea bărbat a avut contacte cu deputaţi ai Partidului Conservator de guvernământ în timp ce lucra la parlament, potrivit Sunday Times,

Printre aceştia s-au numărat ministrul securităţii Tom Tugendhat şi Alicia Kearns, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Comunelor.

Citește și
prince harry and queen elizabeth
Prinţul Harry s-a întors în Marea Britanie la un an de la moartea bunicii sale, regina Elizabeth II. FOTO

Este un britanic care a lucrat în domeniul politicii internaţionale, în special legat de relaţiile cu Beijingul, şi care a lucrat deja în China, a adăugat jurnalul.

Anul trecut, serviciul britanic de informaţii a dezvăluit cazul unei agente a guvernului chinez, Christine Lee, „angajată în activităţi de ingerinţă politică în numele Partidului Comunist Chinez, dialogând cu membrii Parlamentului".

În iulie, Comisia pentru Informaţii şi Securitate a Camerei Comunelor a afirmat că China ţinteşte Marea Britanie, neputincioasă să îi facă faţă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult