Primăria orașului Birmingham, în faliment după ce a pierdut un proces cu foştii angajaţi din cauza discriminării
Birmingham, al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie, a intrat în faliment. Consiliul Municipal nu a reuşit să achite o factură în valoare de 760 de milioane de lire după ce a pierdut un proces cu foştii angajaţi din cauza discriminării.
Consiliul a declarat că a emis o notificare în temeiul secțiunii 114, confirmând că toate cheltuielile noi, cu excepția protecției persoanelor vulnerabile și a serviciilor statutare, trebuie să se oprească imediat.
Condus de laburiști, Consiliul Municipal este cea mai mare autoritate locală din Europa, fiind format din 101 consilieri (65 de laburiști, 22 de conservatori, 12 liberali-democrați și doi verzi).
Astfel, consiliul a purat numeroase discuții în ultimele luni cu privire la gestionarea finanțelor în al doilea oraș ca mărime din Marea Britanie și la problema egalității de salarizare.
Bonusuri mari doar pentru angajații bărbați
Aceasta vine după ce, în 2012, o hotărâre a Curții Supreme de Justiție a dat dreptate fostelor angajate, în majoritate femei, ale Consiliului municipal Birmingham și a stabilit că un sistem de bonusuri care a fost distribuit personalului în anumite roluri a favorizat pe cele ocupate în principal de bărbați, notează Sky News.
În prezent, primăria nu dispune de fonduri pentru a achita, așadar, factura de 750 de milioane de lire sterline, la care se adaugă dobânzi lunare cuprinse între 5 și 14 milioane de lire sterline.
Cei din consiliu au subliniat că încetinirea activităţii economice şi creşterea masivă costurilor au dus la falimentul primăriei.
"Consiliul se află în continuare în situația în care trebuie să finanțeze pasivul privind egalitatea de remunerare care s-a acumulat până în prezent [în valoare de 650 milioane de lire sterline până la 760 milioane de lire sterline], dar nu dispune de resursele necesare pentru a face acest lucru”, a transmis Primăria Birmingham.