Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scenariu macabru. Expert: Pandemia ar putea provoca 200.000 de decese în SUA

Your browser doesn't support HTML5 video.

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Statele Unite ar putea ajunge la 200.000, a avertizat duminică cel mai important expert guvernamental în domeniul bolilor infecţioase.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase, a estimat într-un interviu acordat CNN că pandemia ar putea provoca între 100.000 şi 200.000 de decese în Statele Unite.

Începând din 2010, gripa a ucis între 12.000 şi 61.000 de americani pe an, conform Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor din SUA. Pandemia de gripă din 1918-1937 a ucis 675.000 de oameni în Statele Unite.

Numărul de decese provocate de coronavirus în SUA a ajuns duminică la 2.300, după ce sâmbătă decesele s-au dublat faţă de nivelul consemnat cu două zile înainte. Statele Unite au înregistrat până acum peste 130.000 de cazuri de COVID-19, boala provocată de virus, numărul fiind cel mai mare din lume, scrie News.ro.

965 de decese în SUA. Cele mai afectate state

 

Statul New York a raportat duminică un total de aproape 60.000 de cazuri şi de 965 de decese, numărul deceselor crescând cu 237 în ultimele 24 de ore, o persoană murind la fiecare şase minute.

Numărul pacienţilor spitalizaţi încetineşte, dublându-se la fiecare şase zile în loc de fiecare patru, a anunțat guvernatorul Andrew Cuomo.

Florida a raportat încă 200 de cazuri, dar niciun deces nou, faţă de cele 56 existente.

Guvernatorul statului Michigan, Gretchen Whitmer, unde are loc una dintre cele mai rapide creşteri a numărului de infecţii cu coronavirus, în special în comitatul care include Detroit, a spus că epidemia este ”ca o lovitură în plex”.

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a declarat duminică, la CNN, că oraşul va avea nevoie de câteva sute de ventilatoare în câteva zile şi de mult mai multe măşti, halate şi alte consumabile, până pe 5 aprilie.

New Orleans va rămâne fără ventilatoare în jurul datei de 4 aprilie, iar oficialii din Louisiana încă nu ştiu dacă vor primi ventilatoare din stocul naţional, a spus guvernatorul.

Louisiana a încercat să comande 12.000 de ventilatoare de la furnizori comerciali şi a primit 192, a declarat guvernatorul John Bel Edwards pentru CBC.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult