Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primele imagini cu muncitorii blocați de nouă zile într-un tunel din India. Ce le-au cerut salvatorii. VIDEO

O cameră video a surprins imagini cu cei 41 de muncitori blocați într-un tunel din statul indian Uttarakhand, pentru prima dată în nouă zile, scrie BBC.    

Prăbușirea unui tunel din Uttarakhand: Apare prima înregistrare video cu muncitorii indieni prinși în capcană

Înregistrarea a fost filmată cu ajutorul unei camere endoscopice care a fost strecurată luni în interiorul unei noi țevi forate în tunel. Salvatorii au folosit, de asemenea, conducta pentru a le oferi muncitorilor prima masă caldă din ultimele zile - o mâncare de orez și linte. Până acum, ei au primit doar gustări trimise printr-o conductă mai îngustă.

Luni seară, operațiunea de salvare a înregistrat un progres după ce salvatorii au reușit să împingă o țeavă cu diametrul de 15 centimetri prin molozul din interiorul tunelului.

Oficialii au strecurat în ea o cameră mică atașată la un cablu flexibil și au folosit-o pentru a-i filma pe oamenii prinși.

Citește și
nepal cutremur
Număr uriaș de victime după un cutremur de proporții produs în Nepal. Bilanțul deceselor

Într-o înregistrare video transmisă presei, salvatorii pot fi văzuți vizionând imaginile pe un ecran de computer în afara tunelului.

Un oficial le cere bărbaților să apară în fața camerei și să zâmbească și să facă cu mâna - muncitorii pot fi văzuți răspunzând la instrucțiuni.

De asemenea, el le spune că vor fi salvați în curând și, mai târziu, le cere să se identifice în fața camerei.

Bărbații, mulți dintre ei purtând căști de protecție și veste de protecție, pot fi văzuți stând într-un semicerc în apropierea camerei de filmat.

Oficialul le spune apoi bărbaților că în curând conducta va fi curățată, după care le va fi trimisă apă.

Unii colegi ai muncitorilor au declarat că au fost încântați să își vadă prietenii după atâtea zile.

„I-am văzut pe cameră, dar acum aștept să-i văd în carne și oase", a declarat Rahul Ameen, care are doi prieteni blocați înăuntru.

Ameen a declarat că a vizitat în mod regulat tunelul pentru a rămâne la curent cu evoluția operațiunilor de salvare.

Noua țeavă este mai lată decât cea pe care oficialii o introduseseră în tunel, la câteva ore după ce o porțiune din acesta a cedat pe 12 noiembrie.

Din cauza îngustimii țevii, până în prezent, muncitorilor li s-au putut oferi doar anumite gustări, precum grame și fructe uscate. Țeava a fost folosită și pentru a le furniza oxigen.

Oficialii au declarat că noua conductă, mai largă, va ajuta la aprovizionarea muncitorilor cu mai mult oxigen, alimente și alte lucruri esențiale, cum ar fi medicamente, telefoane mobile și încărcătoare.

Operațiunea, care a intrat marți în cea de-a zecea zi, s-a confruntat cu mai multe întârzieri și obstacole, în principal din cauza solului afânat și a căderilor de moloz.

Planul este de a săpa o groapă suficient de largă pentru a găzdui o țeavă de 900 mm, pe care muncitorii o pot folosi pentru a se târî afară din tunel.

Cu toate acestea, luni, oficialii au declarat că încearcă să sape alte două tuneluri pe lângă tunelul principal de evacuare ca rute de evacuare suplimentare.

Duminică, ministrul federal al autostrăzilor și drumurilor, Nitin Gadkari, a vizitat locul și a declarat că operațiunile de salvare ar putea continua timp de "două-trei zile".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult