Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Povestea singurului bebeluș născut în zona contaminată din Cernobîl

Mariyka s-a născut în 1999, în zona contaminată din Cernobîl, părinții ei refuzând să se mute într-un loc mult mai sigur deoarece autoritățile nu le-au pus la dispoziție o altă casă.

Mariyka a fost singurul bebeluș născut în zona contaminată după explozia și dezastrul care i-a urmat în 1986. Astăzi, Mariyka este o tânără sănătoasă, dezvoltată normal, fiind considerată un simbol al „renașterii de la Cernobîl”.

Tânăra este studentă la o universitate de top din Kiev, unde și muncește, însă autoritățile au încercat să ascundă nașterea sa din cauza rușinii că un copil s-a născut într-o familie de muncitori care locuiau ilegal la 30 de kilometri de Cernobîl.

„Sunt bine. Lucrez și mă întrețin singură Asta e tot”, a declarat Maryika.

După refuzul lor, părinții tinerei au fost hărțuiți și acuzați de „uciderea” fiicei lor, deși familia a dus un trai normal: tânăra înota într-un râu din apropiere, unde tatăl său pescuia și se hrănea cu laptele de la vaca care păștea pe pășunile din jurul Cernobîlului.

Citește și
Militarul rus de culoare care a participat la operaţiunile de decontaminare la Cernobîl - 7
Singurul soldat de culoare de la Cernobîl. Ce rol a jucat în salvarea populației

„Dacă oamenii au impresia că este vreun mutant sau că are două capete, se înșală amarnic. Este un copil minunat și foarte sănătos.

Nu o interesează să fie unică prin faptul că s-a născut la Cernobîl”, a declarat și o prietenă. „Dimpotrivă! Este un stigmat faptul că s-a născut acolo”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult