Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Moartea, tot mai folosită în lupta pentru Casa Albă. "Vicele" ales de Trump, comentariu dur la adresa Kamalei Harris

Your browser doesn't support HTML5 video.

Donald Trump a descris cum a fost evacuat cu o mașinuță de golf după ce agenții de securitate au tras asupra individului care îl pândea din tufișuri pe terenul de golf din Florida.

A lăudat Secret Service și spune că echipa s-a descurcat mult mai bine decât la tentativa de asasinat din iulie.

Anchetatorii nu își explică însă cum de atacatorul știa că fostul președinte va fi acolo, în condițiile în care partida de golf a fost o decizie spontană.

Ryan Wesley Routh părea detașat, chiar zâmbitor, când a fost arestat pe autostradă, la 60 de kilometri depărtare de terenul unde Trump juca golf, în West Palm Beach, Florida.

Șeriful William Snyder: "Arăta precum cineva care tocmai a plecat de la un picnic la biserică și se îndreaptă spre casă. În ciuda desfășurării de forțe, el era calm".

Donald Trump, candidatul republican la președinția SUA: "Dintr-odată am auzit focuri de armă, probabil 5 sau 6. Agenții de la Secret Service au știut imediat că este vorba despre gloanțe și m-au dus de acolo... Toată lumea a urcat în mașinuțele de golf și am plecat mai departe. Eram cu un agent de la Secret Service și agentul și-a făcut treaba fantastic".

Secret Service a confirmat că singurele focuri de armă în incident au fost cele trase de agentul său.

Director Interimar, Serviciul Secret al SUA: "Suspectul, care nu avea linie de vizibilitate directă către fostul președinte, a fugit de la fața locului - el nu a tras și nici nu a descărcat vreun foc de armă".

Individul de 58 de ani a apărut, luni seara, în fața unui judecător pentru a răspunde unor acuzații privind regimul armelor de foc.

Terry Spencer, Associated Press: "Înainte de audiere, Routh a stat cu avocatul său din oficiu. A vorbit, a zâmbit, a râs. Arăta ca cineva care are o discuție la o cafea".

Potrivit documentelor prezentate în instanță, Ryan Wesley Routh - înarmat cu o pușcă în stil AK-47, cu seria de identificare ștearsă - s-a aflat dincolo de gardul care împrejmuiește terenul de golf al lui Donald Trump. Suspectul a stat ascuns în tufișuri aproape 12 ore, înainte ca Trump să vină să joace o partidă de golf - care nu era programată - cu un prieten, dezvoltator imobiliar.

Ryan Routh a mai avut probleme cu legea, fiind acuzat, printre altele, de posesie de bunuri furate, de fals în acte și deținerea ilegală a unei arme semiautomate.

Eric Tucker, jurnalist Associated Press: "Nu știm cu adevărat nimic, în acest moment, despre motivul său, dar știm că este cineva cu activitate intensă în mediul online. Era foarte animat și avea o furie intensă cu privire la problemele mondiale, la Ucraina și China. Așadar, va trebui să vedem în ce măsură unele dintre acestea au jucat un rol în ceea ce s-a întâmplat".

T. Smith, fostul director adjunct al Secret Service: "Acest individ s-ar putea să se fi gândit că termină ceea ce agresorul din Butler n-a apucat să ducă la capăt. Deci primul incident s-ar putea să-l fi generat pe al doilea".

Previzibil, Trump a pus noua tentativă de asasinare pe seama "retoricii" electorale incendiare a lui Joe Biden şi a Kamalei Harris. Iar JD Vance, candidatul republican pentru postul de vicepreședinte, a dus raționamentul și mai departe.

JD Vance, candidatul republican pentru postul de vicepreședinte al SUA: "Marea diferență dintre conservatori și liberali este că nimeni n-a încercat s-o omoare pe Kamala Harris".

În acest context, Elon Musk i-a uluit chiar și pe fanii lui cu postarea făcută pe propria rețea X, în care se miră retoric că "nimeni nici măcar nu încearcă" să-i asasineze pe Joe Biden sau pe Kamala Harris. Musk a șters ulterior postarea și a spus că a vrut să facă o glumă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult