Cine este JD Vance, „vicele” ales de Trump în caz de victorie. În trecut, s-a descris pe sine drept un „niciodată un Trumper”

×
Codul embed a fost copiat

În urmă cu aproximativ o oră, Donald Trump a apărut în public pentru prima oară după atacul din weekend, care l-a vizat. Cu urechea bandajată, fostul președinte a participat la Convenția Partidului Republican.

Înainte de a ajunge la Congres, fostul lider de la Casa Albă a anunțat cine îi va fi vicepreședinte în caz de victorie.

Republicanii își prezintă acum candidatul ca pe un erou, iar tentativa de asasinat s-ar putea să îi fi oferit o trambulină nesperată către o victorie zdrobitoare în noiembrie.

În cadrul Convenției Partidului Republican, care a început luni, fostul președinte Donald Trump a primit, în mod oficial, undă verde în cursa pentru Casa Albă.

JD Vance, un trecut anti-Trump

„În numele întregii noastre familii și în numele celor 125 de delegați din incredibilul stat Florida, care l-au nominalizat fiecare în parte pe cel mai mare președinte care a trăit vreodată. Și acesta este Donald J. Trump”, a reacționat Eric Trump, fiul lui Donald Trump.

Citește și
Joe Biden
Prima reacție a lui Biden după ce Trump l-a ales pe JD Vance drept candidat pentru funcția de vicepreședinte. "O clonă!"
Detalii terifiante. Soția unui preot din Vaslui a făcut autostopul, iar a doua zi Maricela a fost găsită moartă

La scurt timp după ce a fost dat startul evenimentului, Trump a anunțat pe propria rețea de socializare cine îi va fi vicepreședinte în caz de victorie. Este vorba despre senatorul de Ohio. În vârstă de 39 de ani, J.D. Vance, scriitor și fost soldat în marina americană, l-a criticat vehement în trecut pe fostul președinte.

Meg Kinnard, The Associated Press: „(Vence) s-a descris descris cândva pe sine drept un „niciodată un Trumper”. Dar, când a candidat pentru Senat, Vance a declarat că regretă acele comentarii și că este un susținător al lui Trump. De-a lungul campaniei din acest an, Vance a apărut alături de Trump la diferite evenimente din țară”.

Congresul are loc la doar 48 de ore de la tentativa de asasinare a lui Trump.

Audrey Gibson-Cicchino, coordonator RNC Secret Service: „Acesta este un eveniment național aparte în ceea ce privește măsurile de securitate. Au fost desemnate măsuri la cel mai înalt nivel de securitate pe care îl poate avea guvernul federal”.

În ciuda asigurărilor date de Serviciile Secrete, o lume întreagă continuă să fie marcată de atac. Donald Trump nu a părăsit scena fără să le semnaleze sustinatorilor săi că este neinfrant. A ridicat pumnul, creând o imagine pe care istoria nu o va uita, noteaza cei de la The New York Times.

Iar pentru The Wall Street Journal, atitudinea lui Trump a fost o demonstrație de tărie de caracter.

Trump a fost mereu conștient de felul în care pozeaza, exersându-și privirea încruntată. De data aceasta insa, el n-a avut timp să se pregătească. A fost doar instinct.

Julian Zelizer, analist politic CNN / istoric și profesor, Universitatea Princeton: „Trump iese mai puternic ca niciodată după acest atac și datorită felului în care a reacționat. Probabil că va fi ca după asaltul asupra Capitoliului sau ca în pandemie, când au fost pledoarii pentru unitate, dar efectele n-au durat prea mult”.

Biden, discurs rar din Biroul Oval

Mike Johnson, purtătorul de cuvânt al Casei Albe: „(Președintele Biden) a spus recent că ar trebui să punem o ...țintă pe Trump. Știu că nu se gândea la așa ceva (la împușcarea lui Trump), dar ar trebui să renunțăm la asemenea limbaj”.

Președintele Joe Biden chiar a încercat să dezamorseze tensiunea momentului cu un rar discurs din Biroul Oval, rezervat chestiunilor de importanță majoră.

Joe Biden, președintele SUA: „În America, ne tranșăm disputele la urne, nu cu gloanțe. Nu există loc în America pentru acest tip de violență, pentru orice fel de violență, niciodată. Punct. Fără excepții. Retorica politică din această țară a devenit foarte înfierbântată. E timpul să o calmăm”.

Însă, la doar câteva minute de la aflarea veştii despre atac, cuvântul „înscenare” era în tendinte pe platforma X. Tentativele de asasinare a preşedinţilor americani au generat întotdeauna conspiraţii.

David Klepper, reporter Associated Press: "În orele de după atac, au apărut două teorii ale conspirației opuse pe platformele online. Una, care pare răspândită dinspre stanga spectrului poitic, susține că Trump și echipa lui ar fi orchestrat cumva acest eveniment pentru a câștiga simpatie și sprijin. De cealaltă parte, dreapta vehiculează teza că Secret Service și-a facut treaba lamentabil poate la ordinele Casei Albe."

Pe de altă parte, o judecătoare din Florida a respins dosarul penal în care Trump era acuzat că deține ilegal documente clasificate după plecarea de la Casa Albă.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Citește și...
Filmul tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump. Unde s-a antrenat Thomas Matthew Crooks cu o zi înainte
Filmul tentativei de asasinat asupra lui Donald Trump. Unde s-a antrenat Thomas Matthew Crooks cu o zi înainte

În cele 48 de ore înainte de a deschide focul asupra fostului preşedinte Donald Trump, Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, a făcut o serie de opriri în oraşul său natal din suburbia Pittsburgh şi în împrejurimi, potrivit CNN.

Prima reacție a lui Biden după ce Trump l-a ales pe JD Vance drept candidat pentru funcția de vicepreședinte.
Prima reacție a lui Biden după ce Trump l-a ales pe JD Vance drept candidat pentru funcția de vicepreședinte. "O clonă!"

În timp ce Donald Trump a fost întâmpinat cu adulaţie în Milwaukee, Joe Biden a zburat spre Las Vegas, transmite BBC.

Cum a apărut Trump la Convenția Națională Republicană. A fost primit cu aplauze și cu pumni ridicați în aer:
Cum a apărut Trump la Convenția Națională Republicană. A fost primit cu aplauze și cu pumni ridicați în aer: "Luptă! Luptă!"

Donald Trump, 78 de ani, a apărut la Convenția Națională Republicană cu un bandaj la urechea dreaptă, după ce, sâmbăta trecută, a fost ținta unei tentative de asasinat.

Recomandări
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor

Este în continuare prăpăd în multe județe din țară din cauza incendiilor de vegetație.

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția
Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția

Vin vești minunate de la Festivalul de Film de la Veneția! „Anul Nou care n-a fost”, regizat și scris de Bogdan Mureșanu, a câștigat Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.  

Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile
Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile

Zeci de mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în Franţa pentru a protesta faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier, stânga acuzându-l pe Emmanuel Macron că „a furat alegerile” prin numirea unui politician de centru-dreapta.