Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imagini impresionante cu zeci de animale care au fost scoase de sub dărâmături, în urma cutremurelor devastatoare din Turcia

Imagini cu echipele de căutare și salvare din Turcia care scot de sub dărâmături animale rănite au devenit virale pe rețelele de socializare.

Turcia şi Siria sunt îngenuncheate de durere şi de spaimă, după catastrofa de luni, atunci când cele două țări au fost lovite de două cutremure majore, în decurs de 24 de ore. Cel mai recent bilanţ arată că peste 20.000 de oameni au murit, iar zeci de clădiri s-au făcut una cu pământul, scrie Jerusalem Post.

Imagini cu echipele de căutare și salvare din Turcia care scot de sub dărâmături animale rănite au devenit virale pe rețelele de socializare.

Animalele au pierdut totul – casele, familiile, hrana, siguranța. În mod sfâșietor, persoanele strămutate se luptă să găsească un adăpost care să accepte și animalele de companie, scrie networkforanimals.org.

Citește și
salvatori romani
Operațiune dificilă pentru salvatorii români trimiși în Turcia. Echipele caută prin dărâmături de zeci de ore

Speriate, în agonie, pline de praf și rănite, animalele au primit o nouă șansă la viață, odată cu salvarea lor din ruine.

Un utilizator a postat pe Twitter două imagini cu unul dintre salvatori transportând o pisică dintr-o clădire prăbușită. Tweet-ul a strâns peste 370 de mii de vizualizări și 800 de retweet-uri.

Un alt utilizator Twitter, jurnalistul Asaad Sam Hanna, a postat un videoclip în care apare o echipă de salvatori care încearcă să salveze o pisică de sub dărâmături. Tweetul său a strâns aproape 25 de mii de vizualizări și peste 70 de retweet-uri.

O pisică din rasa British Shorthair a fost salvată după 105 ore, în regiunea Gaziantep.

Echipele de salvare și voluntari se luptă cu vremea nefavorabilă pentru a ajunge cu alimente și medicamente destinate animalelor salvate de sub dărâmături.

Unele animale au fost norocoase să primească o nouă șansă la viață – cum ar fi un câine mic care a fost scos de sub grămezile de moloz din Iskenderun, dar și o pisică salvată după ce piciorul i s-a blocat în resturile de beton ale unui magazin de mobilă. Însă multe altele nu vor reuși să supraviețuiască, mai ales că temperaturile scad sub zero grade noaptea.

De ce sunt pisicile atât de importante pentru Turcia?

Potrivit unui raport din 2019 al New York Times este estimat că în Istanbulul trăiesc aproximativ 125.000 de pisici.

Există numeroase exemple de Profeți din Islam cărora le plac pisicile, potrivit unui articol din 2017 a publicației The Economist, scrie Jerusalem Post.

Potrivit hadith-ului, o colecție de povești despre Mahomed, Mahomed „și-a tăiat mâna atunci când a trebuit să se ridice să-și facă rugăciunea tocmai pentru a nu deranja o felină care se ghemuise pe halatul său pentru a trage un pui de somn”.

Într-o altă poveste scrisă în hadith, pisica de companie a lui Abu Hurayrah (tradus literal prin „tatăl pisoiului”) l-a salvat pe Muhammad de mușcătura unui șarpe veninos. Muhammad a binecuvântat apoi pisica și toate celelalte pisici cu capacitatea de a ateriza mereu în picioare.

În Islam, musulmanii cred, de asemenea, că pisicile sunt paznicii care veghează poporul. Ei cred că pisicile sunt motivul pentru care ciuma neagră a lovit rar patria lor în timpul perioadei de ciumă bubonică, deoarece pisicile mănâncă șoareci și șobolani.

Pisicile au reprezentat o parte importantă a istoriei Turciei. Pisicile au fost acolo pentru a asista la ascensiunea și căderea Imperiului Otoman.

Istanbulul a îmbrățișat nesfârșitul număr de pisici fără stăpân din orașul lor și a construit și statui care întruchipează frumoasele feline.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult